Santa Cilia de Jaca – Arres

Toch krijg ik nu een moment van twijfel, zullen wij toch ook maar niet vroeg gaan lopen vandaag.

Na gisteren een gezellige maaltijd te hebben gehad met 9 medepelgrims komt dit gevoel toch nu even bij mij op, omdat ik de wekker om 5.30 hoor en de andere nu op weg gaan voor hun vervolg van hun camino.

Nee, wij gaan vandaag 10 km lopen. Heb veel van mijn lichaam gevergd door te wandelen tijdens de hoge temperatuur en dat ondanks de vermoeidheid. Dus nogmaals nee, ik blijf bij mezelf en laat me niet meeslepen in deze gedachten. Toch is dat voor mij een hele uitdaging, maar ik heb het mezelf beloofd.

Naast het ontbijt staat een hele lieve kaart klaar van 4 medepelgrims. Wat lief en meteen voel ik me geëmotioneerd. Een emotie van loslaten. Want door onze eigen weg te volgen laten we deze lieve mensen weer gaan. Wetende dat we ze waarschijnlijk niet meer zullen zien. En dat triggert nog steeds bij mij. Het loslaten….

Aan de andere kant realiseer ik me dat ik nu op een punt ben gekomen dat ik graag steeds nieuwe mensen wil ontmoeten op mijn pad om de ervaringen van het leven te delen. (Niet alleen op de Camino maar ook in Nederland).

Daarnaast komt er steeds bij mij op dat ik maar eens de franse taal tot mij moet gaan nemen. En tja, dan ontmoet ik ook nog een franse leraar en die geeft mij een supertip over iets in Amsterdam dat ik ga uitpluizen bij terugkomst. Je ontmoet toch weer de juiste mensen. Hij brengt mij iets en gaat dan weer voorbij als passant. Net als in het leven.

En zo vervolgen Dré en ik vandaag weer het pad en komen we vast weer nieuwe pelgrims tegen. Wat voelt het leven toch weer mooi en voel ik me blij.

Het is 2 uur en wat schetst mijn verbazing als de 4 Russische pelgrims ineens zijn gearriveerd. Ze vertellen dat ze niet kunnen blijven, maar graag met een bus of taxi verder op de route willen, omdat vrijdag hun vliegtuig al vertrekt.

Met handen en voeten is Andre de tolk en het lukt hem om het te regelen. Nog even snel mijn hartje (van Hanneke gekregen vlak voor ons vertrek) meegeven aan Gala uit Rusland. Het hart van de liefde. Ik hang het aan haar rugzak en geef hiermee de liefde door op de Camino. Voel dat het voor haar bestemd is. (Gala zit tussen ons in)

Als de taxi voorrijdt nemen wij afscheid van onze Russische amigos. Gala geeft mij een innige omhelzing en kus. Nadat zij de taxi is ingestapt komt ze plotseling weer naar buiten gesneld en schrijft haar emailadres op. De tranen springen in mijn ogen, afscheid nemen is niet mijn sterkste punt.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Santa Cilia de Jaca – Arres

 1. Jelly zegt:

  Je verhaal ontroert me. De twijfel, je eigen pad gaan, het emailadres, zo mooi allemaal! Fijn vervolg.

  Like

 2. Jan Lazeroms zegt:

  En weer een bijzondere ervaring,zo ontmoet je mensen van over heel de wereld en dat is prachtig.
  Dit te delen met ons is geweldig.
  Gr Jan.

  Like

 3. Wilma Frederiks zegt:

  weer heel mooi verwoord. Deze keer in elk geval door jullie beiden.

  Like

 4. Ida en Henk Groenewegen zegt:

  Hoi Dre en Mo.
  Even een kort berichtje uit Heemstede. Wij zitten net te kijken op Ned 1. Programma van Max geheten “Laat mij maar lopen”. En jullie weten het misschien, maar wij wisten het niet. DE TOCHT DER TOCHTEN naar Santiago. Inmiddels bij jullie wel bekend. Het was tijdens dit programma een tijdje hier in de Eikenlaan heel stil in huis en wij waren beiden ontroerd, heel stil en zwaar onder de indruk van de beelden en ervaringen van jullie medelopers.
  Jullie lopen zelf ook en doen je best en ervaren het als geen ander. Wij kijken enkel en zijn nu nog meer onder de indruk van jullie prestaties. Houdt vol, vooral met deze warmte en denk aan het feit dat wij bij jullie zijn. Vooral nu omdat Ida zelf niet meer zo goed kan lopen.
  Liefs en dikke knuffel en kussss
  Ida en Henk

  Like

 5. Carry zegt:

  lieve Mo en Dré, het intense gevoel wat jullie zo mooi beschrijven komt bij me binnen. Dank voor het delen. Mooie tocht verder! Liefs, Carry

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s