Dag 115 t/m 118. Naar het einde van de wereld. Fisterre.

IMG-20160722-WA0018

Het ‘einde van de wereld’ in de oudheid. Dat klinkt zwaar en dat was het soms ook. We hebben te maken met de ‘mindset’ en dat er minder mensen van Santiago naar Fisterra wandelen. Heel veel minder. De motivatie, wilskracht en devotie die de pelgrims voortduwde richting Santiago en waarop je mee kan liften is hier nauwelijks aanwezig. Het komt nu volledig aan op onze eigen innerlijke vlam. ‘Keep the fire/light burning’ till the end.

IMG-20160722-WA0053

IMG-20160722-WA0042

IMG-20160722-WA0022

IMG-20160722-WA0050

IMG-20160722-WA0048

20160719_130424

IMG-20160722-WA0056

IMG-20160722-WA0052

IMG-20160722-WA0058

IMG-20160722-WA0049

IMG-20160722-WA0051

Het ‘einde van de wereld’. Ontdekkingsreizigers hebben zich altijd afgevraagd wat er voorbij de horizon ligt.

IMG-20160722-WA0047

IMG-20160722-WA0045

IMG-20160722-WA0046

Nu wij ‘het einde van de wereld’ aanschouwen geniet ik van de schoonheid van deze wereld en vraag mij af wat deze creatie, waar ik onderdeel van uitmaak, ondersteunt en voortduwt.

IMG-20160722-WA0057

Laat mij U op mijn innerlijke ontdekkingsreis waarnemen……..

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Dag 115 t/m 118. Naar het einde van de wereld. Fisterre.

 1. Jan Lazeroms. zegt:

  Mooi dat jullie ook zijn doorgewandeld naar Finestrere nu is de tocht helemaal compleet.
  Het zit erop nu nog terug naar Santiago en ik hoop dat jullie daar Patricia ook nog mogen begroeten want dat zou wel heel leuk zijn.
  Ik wens jullie een goede terugreis en alle goeds als je weer in de drukke Hektiek in Ned zijn.
  Het ga jullie goed en we hebben genoten van al jullie foto,s en reisverslagen.
  Gr Jan en Hanneke.

  Like

 2. Henk Lustig zegt:

  Hoi Monique en André,
  Gefeliciteerd, jullie hebben je einddoel van deze reis bereikt en kunnen de bladzijde omslaan om op basis hiervan jullie levensreis te vervolgen. Was jullie rugzak letterlijk goed gevuld deze reis, figuurlijk hebben jullie er een heel waardevolle en onvervangbare herinnering en ervaring aan toegevoegd.
  Ik heb jullie de hele reis met zeer veel interesse gevolgd en met jullie meegeleefd.
  Mijn pelgrimage naar Santiago staat gepland voor volgend jaar april. Jullie ervaringenzullen me daarbij zeker tot steun en inspiratie zijn.
  Geniet na van deze bijzondere reis en heel veel sterkte en wijsheid om weer terug te keren in het “gewone” leven.
  Groet,
  Henk Lustig gi

  Like

 3. Johanna N zegt:

  Jammer voor de volgers dat jullie fysieke tocht beëindigd is. Ik vond jullie verslagen indrukwekkend. De warmte, het vertrouwen naar elkaar en naar de omgeving. Heel waardevol.
  Wat wordt de volgende stap, terug naar Nederland of hier in Galicia al jullie ervaringen nog op een rijtje zetten? Of hebben jullie dat al gedaan tijdens de tocht naar Fisterra?

  Like

 4. janneke zegt:

  Amen. En dank jullie wel voor het delen. We spreken elkaar. Goede reis terug! Liefs, Janneke

  Like

 5. Ada Hooijschuur zegt:

  als ik jullie laatste foto’s bekijk, voel ik zo een prachtige eenheid met elkaar, en de prachtige natuur, daar wordt je stil van., een in het geheel.

  Like

 6. Marion de Koning zegt:

  Toch mooi dat jullie doorgelopen zijn naar Fisterra. Nu zit het erop. Raar idee. Veel sterkte en geluk in het oppakken van het leven in Nederland. Ik ga jullie verhalen en prachtige foto’s missen. Liefs, Marion

  Like

 7. Elisabeth zegt:

  Einde van de wereld, einde van jullie tocht, een mooi einde maar jullie tocht blijft door gaan, thuis ben je ook onderweg toch. Neem mee wat goed was en laat achter wat niet de moeite was. Nogmaals dank dat ik mee mocht lopen, het ga jullie goed, hartegroet Elisabeth

  Like

 8. Ivonne zegt:

  Inderdaad amen, zoals Janneke al zei.
  “Werkelijk zijn wie je bent.” voel ik bij jullie foto’s. Niet alleen maar een zin….. Tis een gevoel diep van binnen. Om stil van te worden, te zijn. En oneindig groot…..

  Like

 9. Vincent de Graaf zegt:

  Beste André en Monique,

  We hebben elkaar nooit ontmoet, maar ik wilde jullie laten weten dat ik volop heb genoten van ieder bericht dat jullie schreven van jullie tocht, iedere keer opnieuw! Ik ging echt meeleven, en als het een paar dagen duurde vroeg ik me af hoe het jullie verging, hopend dat er niets vervelend als blessures oid speelde. Veel dank voor het delen van jullie ervaringen, in woord en beeld, in gedachte, ervaring, bespiegeling en met zo veel diepgang… Ik heb er echt van genoten. Ooit hoop ik de reis zelf te maken. Nu met twee kleine meiden gaat dat helaas niet.

  Enfin, nogmaals dank en buen camino in t leven!

  Vincent

  Like

 10. Jeannette zegt:

  Ergens in mei waren jullie bij ons te gast in pelgrimsherberg Nos Repos in Augy-sur-Aubois. Sindsdien heb ik jullie met belangstelling gevolgd op je weg via jullie blog vol boeiende teksten en met veel mooie en soms ook gewoon leuke foto’s. De laatste verslagen las ik echter nu pas, na onze vakantie. Heerlijk dat het jullie gelukt is je doel te bereiken, in meerdere opzichten; letterlijk (jullie hebben Santiago en Fisterra gehaald) maar ook figuurlijk (persoonlijke ontwikkeling).
  Het ga jullie goed in jullie verdere leven. Hartelijke groet, Jeannette en Paul.

  Like

 11. Bert Roebert zegt:

  Bert Bennebroek – lid NGSJ 187
  Gisteren kreeg ik van mevr. An Fl. In Bennebroek het http://www.adres over jullie tocht en keek er op. Wat een herkenning, mooie foto’s. ik kreeg kippenvel en emotie. Heimwee is het woord, naar al die plaatsen die ik ook zag, jaren geleden. Ik ging alleen, niemand volgde op de media, geen telefoon mee, geen fototoestel mee. Dat was mijn opvatting over een “bedevaart” naar St. Jacques. Dank voor het verslag. Bij “over ons” zag ik alleen een mooie foto, maar ik zocht wie Dre en Monica zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s