A continuing walk.

Tijdens en na onze ‘tocht der tochten’, zoals iemand in reactie onze Camino noemde, is mijn ervaring van het leven veranderd. En hoe leg je zoiets nou aan iemand uit? Ik realiseer mij telkens dat de woordenschat die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd tekort schiet. Wat is het dat ons, ieder op onze eigen manier, zo diep geraakt heeft en door werkt tijdens de momenten van alle dag?

Ja, het leven wat ik leed is voorgoed verdwenen. De neerlandici onder ons springen nu rechtop zie ik zo voor mij. Ha ha…. Maar wacht even. Is het leven in de meeste gevallen niet een proces van verlangen en zich manifisterend in diverse uitingsvormen. Met andere woorden, Lijden.

Door steeds meer te willen, meer geld, een groter huis, een nieuwe auto, verre reizen, motortripjes, nog meer drank, exotischer eten en fysieke gewaarwordingen. Meer meer meer…, daarmee naasten, familie, vrienden, mensen en mijzelf in wezen tekort te doen. Lijden, dat is wat het voor mij is verworden. En ja, I have been there, done that.

Bewustwording / inzichten over levensprocessen heeft de Camino tijdens de momenten van stilte mij gebracht. En in die stilte, als je het toelaat, is er tevredenheid. Een steeds sterker wordend gevoel van tevredenheid met dat wat is of niet is.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op A continuing walk.

 1. Jelly zegt:

  Mooi!

  Ja, zo is het!

  Like

 2. Elly Krijt zegt:

  En dat is wat jullie hebben mogen ervaren en eigenlijk het pure van het leven!

  Like

 3. Elisabeth zegt:

  Mooi André! Goed is goed en elke dag heeft genoeg aan zichzelf. Mooie tocht wens ik jullie

  Like

 4. Carry zegt:

  Mooi geschreven!
  Ik zou zeggen: “geniet van de kleine dingen, dan is je leven groots”
  Liefs, Carry

  Like

 5. marjan hulskamp zegt:

  mooi

  Like

 6. Joeri Overman zegt:

  Mooi om jullie verhalen weer te mogen lezen….
  Groetjes Joeri Overman

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s