Dag 114. Santiago de Compostela.

IMG-20160718-WA0203

Elk van mijn vezels, spieren en cellen in mijn lichaam hebben mij tot hier gebracht, 2.400 km ver. Mijn benen en voeten hebben mij gedragen zonder gemopper. Mijn rug heeft alle ballast op zich genomen en mij niet in de steek gelaten. Veel verborgen emoties zijn eruit gekomen en zijn voor mij van grote betekenis geweest.

Vele ontmoetingen met bijzondere mensen hebben mij geraakt tot in mijn ziel. Ze hebben mij een spiegel voor gehouden en mij laten zien en weten dat ik er toe doe.

Ben erachter gegekomen dat, hoe klein een gebaar voor een ander ook is, het voor die ander juist van grote betekenis kan zijn. Het heeft mij vrijer gemaakt dan ik al was.

Mijn gevoel naar André vergroot, mijn liefde dieper en intenser gemaakt.

Ik heb genoten van de schoonheid van de natuur en ik heb mij klein en nederig gevoeld. Gelachen om niets en om alles. Leren houden van mezelf en van mijn lichaam en heb mijn lichaam van mij leren houden.

De stilte om mij heen opende mijn innerlijke weg en heeft veel verdieping gegeven. Het loslaten is losgelaten. De nieuwe weg ligt voor mij open.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik mij op dit moment heel emotioneel en dankbaar voel…..

Monique
Santiago, 17 juli 2016

IMG-20160718-WA0205

Stappen, stappen, stappen.

Met pijn, humor, verdriet, het continue constateren van je eigen gedrag, reflectie en bezinning. Mijn gedachten en emoties ebben langzaam weg.

Het wordt stiller en stiller in en om mij heen. De waarnemer geworden in een liefdevolle verbinding met mijn lichaam, mind, dat wat ik ben, ziel.

De ziel, the soul. ‘When it show’s it’s true nature all inner and outer life will change’. Zomaar een gedachte die boven kwam drijven en voor mij van grote betekenis is. Want hoeveel pijn moet je lijden voordat je gehoor geeft aan de roep van je ziel. Een roep niet gehoord in één van de oren, maar in het hart. Zich steeds sterker manifesterend van binnen naar buiten.

Langzaam ontwaak ik uit een ‘diepe slaap’ en zet telkens een stap op het oneindige pad van bewustzijnsgroei. Spannend, maar tegelijkertijd voelt het zo fijn dat ik eindelijk echt gehoor geef. Het is een soort van thuiskomen.

Ik ben gezegend om deze weg te bewandelen samen met mijn lieve zielsmaat Monique. Beide ondersteund door de vele pelgrims die wij onderweg tegen gekomen zijn en nog gaan tegen komen. Terwijl ik het typ flitst er een zin uit een mooie song voorbij. ‘I’am loving Angels instead’.

Ja, ben gezegend, maar ook dankbaar dat ik in vrijheid elke keer een stap mag zetten zonder beperkt te worden door de denkbeelden van anderen.

Wandel in liefde pelgrim.

André.

Santiago 17 juli 2016.
IMG-20160718-WA0206

IMG-20160718-WA0202

IMG-20160718-WA0218

IMG-20160718-WA0191

IMG-20160718-WA0219

IMG-20160718-WA0220

IMG-20160718-WA0214

IMG-20160718-WA0018

IMG-20160718-WA0190

IMG-20160718-WA0016

IMG-20160718-WA0000

IMG-20160718-WA0015

IMG-20160718-WA0222.jpg

IMG-20160718-WA0204

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

24 reacties op Dag 114. Santiago de Compostela.

 1. Jan Lazeroms. zegt:

  Wat een prestatie Dre en Mo wat hebben we genoten van al jullie belevenissen,en al die mooie plaatjes je jullie met ons deelden.
  Ik zag dat jullie ook nog naar Finesterre lopen en wens jullie een mooi vervolg van de Camino.
  Gr van de vader van Patricia.

  Like

 2. Marion Go en Jesper zegt:

  Inderdaad een hele prestatie…ben zo trots op jullie geniet nog van jullie dagen in Spanje
  Love You Both….dikke kus .
  Marion, Go en Jesper

  Like

 3. Cobi Jansen zegt:

  Gefeliciteerd 💐met deze overwinning,diep respect en petje af hoor.
  Met veel plezier hebben wij jullie mogen volgen via deze blog ,bedankt voor het delen daarvan. Geniet nog maar van deze bijzondere prestatie.
  Groetjes Loek & Cobi.

  Like

 4. Jelly zegt:

  Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt in de uiterlijke en innerlijke wereld!
  Ik kon met jullie meeleven dankzij jullie openhartige schrijfselen.
  Een tijdje volgde ik jullie echt.
  In Pamplona namen wij een andere route, toen miste ik je achtergelaten zinnen in schriftjes bij kapelletjes en kerkjes.
  Mooi dat het jullie is gelukt, jullie reis is nog lang niet ten einde…….!

  Like

 5. Elly Krijt zegt:

  Hulde aan 2 super mensen, geweldig! Wens jullie nog hele fijne dagen daar en een goede terugreis!💋Dikke kus voor jullie!

  Like

 6. Wilma zegt:

  Gefeliciteerd lieve schatten, wat een prestatie, ongelooflijk wat een ervaringen hebben jullie meegemaakt, jullie liefde voor elkaar kan niet meer stuk, bedankt voor het mee beleven van dit fantastische avontuur,ik ga zeker de mooie epistels missen, wat kunnen jullie prachtig schrijven, ik heb op afstand echt meegelachen en meegehuild. Ik ben echt heel trots op jullie en daarom een hele dikke pakkend xxx hoop jullie gauw weer te zien.

  Like

 7. Ada hooijschuur zegt:

  De kroon op jullie beide leven, wat gaat het nog verder geven en beleven??????
  Dank jullie wel voor de prachtige foto’s en de belevenissen die wij hebben mogen ontvangen.
  De tocht van jullie was uniek en ontroerend, veel liefs , Harry en ada

  Like

 8. janneke zegt:

  Gelukkig, ook nog door tot Finesterre, zie ik ergens. Ik was nog niet klaar voor de finale. Maar ben ook heel dankbaar dat ik zo, in woord en gedachten, met jullie mee mocht lopen. Liefs! Janneke

  Like

 9. Piet Flens zegt:

  Dit moet toch wel een gouden moment uit jullie leven zijn. Van harte gefeliciteerd. Ik vraag me wel af hoe het jullie zal vergaan na terugkomst in Nederland. Sterkte!

  Like

 10. Gefeliciteerd!!! Geweldige ontdekkingen die je mee mag nemen….geweldige prestatie! We gaan de verhalen en foto`s missen………liefs Anna en Ruud

  Like

 11. Heel hartelijk bedankt dat ik dit mee mocht beleven, genieten was het en heel ontroerend. Het ga jullie goed. Marijke van Kampen kennis van tante An Flinkeflogel

  Like

 12. WEndela Berg zegt:

  Dit is echt een kippenvel moment!! Zo’n intense beleving die jullie samen hebben ervaren! En zoo knap 2400 km! Chapeau!! Ook mooi te zien op de foto dat de humor nog dik aanwezig is!

  Veel liefs
  Wendela

  Like

 13. marjan hulskamp zegt:

  FANTASTISCH………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 14. Elisabeth zegt:

  Petje af – chapeau – sombrero

  Like

 15. Anouk Roos zegt:

  Gefeliciteerd!!! Wat een prestatie. Ik heb elke dag met heel veel plezier en bewondering jullie blog gelezen. Bedankt voor jullie mooie verhalen.

  Like

 16. henk Ursem zegt:

  Hallo Mo en Andre,
  wat was het fijn om jullie te mogen volgen, wat heeft deze camino jullie veel gebracht op wandel en gevoels-momenten, en wat zijn jullie hier door gegroeid, een hele mooie tijd in Finisterre, en dan jullie nieuwe leven in Nederland ik verwacht dat jullie maar heel langzaam zullen wennen aan de Camino loze tijd.
  groet,
  Henk Ursem

  Like

 17. Petra Oostenrijk zegt:

  Wat geweldig dat jullie gehoor hebben gegeven om deze mooie pelgrimage te mogen volbrengen. Voor mij een zegen dat ik jullie vanuit hier kon volgen. Ik heb enorm genoten van julie mooie verhalen en foto’s. Gefeliciteerd en ik ben blij dat deze tocht gebracht hebt wat jullie zochten. Ik wens jullie nog een mooie tijd in Santiago.
  Groetjes Petra

  Like

 18. Ivonne zegt:

  Een mooi moment om stil te zijn………..liefs

  Like

 19. Cees Abbring zegt:

  De tocht der tochten is volbracht,wat overblijft is stralende pracht.

  Geniet en nog een hele mooie dag,
  Gelukswensen en Hartelijke Groeten van Cees en ook van mijn vrouw Mieke.
  Tot ziens in september!
  Cees

  Like

 20. Nelly en Jasper zegt:

  Wat hebben wij genoten van jullie reis , verslagen en de schitterende foto’s. Voor ons jammer dat de reis bijna voorbij is, maar wij weten wel zeker dat er in Heemstede een paar mensen zijn die naar jullie terugkomst uitkijken. Geniet nog maar van de resterende tijd, dit was toch iets wat jullie nooit zullen vergeten. Bedankt van Nelly en Jasper uit Dordrecht

  Like

 21. Diana Brandenburg zegt:

  Eigenlijk nooit een reactie achtergelaten maar jullie wel steeds gevolgd van dag tot dag. Wat een prachtige emotionele reis hebben jullie gemaakt. Geniet nog samen na van al het moois. Lieve groet, Diana

  Like

 22. Gre zegt:

  Mooi op deze manier een beetje mee te hebben kunnen beleven en diep respect voor jullie beiden, die zovele kilometers te voet samen hebben afgelegd. Mooi geschreven ook Monique en André en Liefde Draagt/ Altijd. Lfs van mij Gré Kieft

  Like

 23. sydspost zegt:

  Ik heb in stilte jullie gevolgd op je reis en genoten van de verhalen. Het was alsof ik mijn eigen pelgrimsreis van St. Jacobiparochie tot Finesterra vorig jaar herbeleefde. Het laatste stuk naar Finesterra is echt de kers op de taart, en de aankomst bij de oceaan is adembenemend. Nog veel plezier bij het lopen van de laatste kilometers, en ik blijf jullie nog even volgen.

  Syds, Berltsum (Frl)
  https://sydspost.wordpress.com/

  Like

 24. barry de gooijer zegt:

  Van harte! wat een top perstatie, ik heb met veel plezier al jullie berichten gelezen! dank daarvoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s