Dag 71. Roquefort – Mont-de-Marsan.

IMG-20160605-WA0077

Ondanks dat we maar met 4 pelgrims zijn. Michel, Gauthier, Monique en mijzelf slaap ik onrustig. In Mussidan vluchte Gauthier nog naar de keuken door het gesnurk van Jeaq, nu laat hij zelf een sonoor geluid horen. Ik word er af en toe wakker van. Maar ook mijn onrustige voeten en benen houden mij af en toe uit mijn slaap. Pijnscheut links, dan weer rechts en vice versa. Mmmm…. de 34 km is best wel veel geweest. Nog een geluk dat het een vlakke etappe was.

IMG-20160605-WA0074

Het krieken van de dag gaat gepaard met het geluid van een rits die, hoe kan het ook anders, opengeritst wordt. Kwart over zes…. Pfff… Nog vijf minuten bewust ontspannen in mijn slaapzak en hup eruit.

Als de beide jonge mannen vertrokken zijn maken wij ook aanstalten om op pad te gaan. De Nederlandse hospitalier verteld ons waar de bakker en een supermarkt is. Altijd fijne informatie en het scheelt tijdverlies doordat wij niet hoeven te zoeken.

IMG-20160605-WA0087

In het dorp Bostens is een Romaanse kerk met een zijgebouw speciaal voor pelgrims. Je kunt er een kop thee of koffie drinken of uitrusten. Hoe mooi is dat. Dieper in het zuiden van France wordt er meer rekening gehouden met pelgrims blijkt.

IMG-20160605-WA0079

Als wij de kerk bezoeken gaat automatisch het licht aan en de muziek bij het altaar. Een kerk uit het jaar 1.200 met een moderne teint. Voor mij even geen stilte meer. Ondanks de muziek voel ik een fijne devotie en lift mee op de energie ervan. Ik steek een kaars aan voor diverse broeders en zusters aan beide kanten van de sluier. Het licht van binnen gesymboliseerd door het uiterlijke licht van de vlam.

IMG-20160605-WA0075

In Bougue worden we herinnerd aan het feit dat wij al een flinke tijd onderweg zijn. Nog 970 km tot Santiago de Compostela stappen. Een verrassing voor ons, want we leven steeds meer in het nu. Vergeten data en ook waar wij bijvoorbeeld 3 dagen geleden geweest zijn.

IMG-20160605-WA0088

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 71. Roquefort – Mont-de-Marsan.

 1. Elly Krijt zegt:

  Wat een fijn gevoel dat jullie nu onder de 1000 km zitten. Je kunt nu elke week flink aftellen! Super!

  Like

 2. Viool zegt:

  Wauwwww nog minder duizend kilo meter te gaan! Wat een mijlpaal weer! Van harte gefeliciteerd lieverds! Diepe buiging en veel respect! Geniet van alles maak mooie herinneringen! Dikke knuffels

  Like

 3. Mooi geschreven elke keer, ik ga d `r helemaal voor zitten, lekker meegenieten van de omgeving / foto`s. Fijn is het om in het nu te leven, later als jullie terug zijn, zal deze site een heerlijk terugblik geven. XXX

  Like

 4. Nelly zegt:

  Kijken iedere dag uit naar jullie verslag. Hebben de routelijst van je vader gekregen Mo en volgen dagelijks jullie route. Petje af voor jullie uithoudingsvermogen, veel sterkte toegewenst

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s