Dag 60. La Coquille – Thiviers.

IMG-20160601-WA0001

Aangezien de andere pelgrims vroeg op pad gaan, staan wij ook vroeg op. Deze slaaplocatie voor pelgrims is echt geweldig. Daar mogen er wat mij betreft nog meer van op de route liggen.

De route die wij vandaag wandelen is echt heel mooi en gaat midden door het bos. Als wij een flink stuk gewandeld hebben zien we een boom aan de kant van de weg liggen. Precies naast een rivier en in de zon. Tijd voor een uitgebreide lunchpauze en genieten van wat we mee hebben en de middagzon. De route is toch maar 18 km.

IMG-20160601-WA0003

Als wij in de stad Thiviers aankomen besluiten we eerst even naar de kerk te gaan. We zijn nog niet binnen of we worden gewenkt door een man achter in de kerk. Wij lopen erheen en de man komt meteen met een stempel voor onze credential die al aardig vol aan het raken is.

IMG-20160601-WA0002

Daarna gaan we iets drinken op een terras. En ja, toeval bestaat niet. Er tegenover is een schoenenwinkel. We vragen aan de eigenaar of hij ook schoenen repareert. Dat blijkt hij niet te kunnen. Gelukkig weet hij wel waar een schoenmaker zijn winkel heeft. 100 meter verderop. Klein stukje lopen voor een pelgrim die er al heel wat kilometers op heeft zitten. We slurpen de koffie weg en gaan richting schoenmaker.

IMG-20160601-WA0006

De enthousiaste schoenmaker repareert ze vandaag nog en vertelt dat ik ze om 6 uur op kan halen. Als ik mijn schoenen ophaal zijn er 2 nieuwe hakken onder gezet. De vraag is of het materiaal voldoende grip geeft. Dat is afwachten en zal dat morgen gaan ondervinden. Voor nu ben ik innig tevreden met het resultaat.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 60. La Coquille – Thiviers.

  1. Ria raaijmakers zegt:

    Blij weer wat van jullie vernomen te hebben. Kijk elke dag en was al een beetje bezorgd aan het worden. Nog veel succes heb bewondering voor jullue.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s