Dag 61-62. Thiviers – Sorges – Perigieux.

IMG-20160601-WA0025

Wat ik denk goed te hebben afgesproken is blijkbaar toch niet helemaal goedgegaan bij de B&B in Thiviers. Dus staan wij om 7.30 uur beneden voor een ontbijt. Echter de hele familie ligt nog op één oor. Of verkeerd begrepen of te diep in het glaasje gekeken (die mevrouw dan), want er staan veel lege flessen drank. Ik denk toch het eerste. Dus besluiten wij om het geld voor de overnachting maar neer te leggen en weg te gaan. Verderop nemen we een koffie in een café en eten we ons heerlijke warme croissants op. We gaan voor een korte dag vandaag en dat is fijn om te zien of mijn hakken het goed blijven doen.

IMG-20160601-WA0024

Er zijn steeds meer pelgrims op pad die we vaker tegen komen en dat is leuk. Ook zijn er heel veel pelgrims die wij ontmoet hebben weer richting huis, omdat ze korte trajecten lopen of door blessures. Het is wederom een prachtige route door velden met veel rode en soms oranje klaprozen. Ik neem de kleuren helemaal in mij op.

IMG-20160601-WA0026

IMG-20160601-WA0031

Het valt mij op dat hier ook veel boerenbedrijven zijn net als in de regio’s hiervoor. Het is hier zo mooi. Van Sorges wandelen we naar Periqieux. Bij aankomst in de stad is het heel erg druk met auto’ s. Dat is even wennen en blijkt dat we de drukte niet meer zijn gewend. Maar bij het naderen van het centrum word ik weer emotioneel.

IMG-20160601-WA0023

Het is toch geweldig !!!! Helemaal uit Nederland lopen we nu gewoon in de Dordogne. Ik vind het helemaal super. Perigieux is een heel leuk stadje met smalle straatjes en kleine winkeltjes. Jammer dat ik niets extra in mijn rugzak mee wil tillen.

IMG-20160601-WA0029

IMG-20160601-WA0032

De kathedraal ademt een hele fijne sfeer uit. Je voelt de aanwezige devotie van jaren her. Er is ook een kapel speciaal voor de pelgrims met de beeltenis van St. Jacq.

IMG-20160601-WA0028

IMG-20160601-WA0027

Als we even later in de middagzon zitten te genieten van een kopje koffie voelen wij ons thuis in deze plaats. Wat het precies is kunnen we niet zeggen, maar het voelt goed.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 61-62. Thiviers – Sorges – Perigieux.

 1. Elly Krijt zegt:

  Hele mooie foto’s van een prachtige omgeving!

  Like

 2. Jan Lazeroms. zegt:

  Het gaat nog steeds goed zie ik wel,schoentjes weer opgelapt dan kun je er weer tegenaan.
  Heerlijk om die verslagen te kunnen volgen en met die mooie foto,s erbij is het net of we een stukje mee kunnen wandelen.
  Jullie naderen al aardig de Spaanse grens ,dus het zal wel steeds drukker om jullie heen worden maar daar wen je ook weer wel aan.
  Nog heel veel mooie dagen en veel plezier met alle pelgrims.
  Gr Jan.

  Like

 3. Lies Baks zegt:

  Ik hoop dat je schoenen, nu ze gemaakt zijn, de verdere reis weer aankunnen. Ze hebben best wat te verduren. En nieuwe schoenen zijn lang niet altijd lekker. Veel succes met jullie prachtige reis verder. Ik blijf het bijzonder vinden om jullie te mogen volgen. Mooie dagen nog samen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s