Dag 59. Flavignac – La Coquille.

IMG-20160528-WA0002

Tjee wat een nacht zeg !!! Dat Bas snurkte dat had hij niet tegen ons gezegd. Vreselijk zeg en dus slecht geslapen. En degene die uitgerust is was Bas. Wij niet !!

De 30 km zijn dan ook zwaar. Het is opgehouden met regenen en het is warm. We lopen, maar het gaat niet van harte vandaag, zeker niet voor Dré.
Hij heeft zijn dag niet vandaag en dat kan en mag zeker na zo’n 1.150 km.

IMG-20160528-WA0023

Bij een tussenstop dient er zich een probleem aan. Ik kom er achter dat de hakken van allebei mijn schoenen zijn versleten. Kan mij dat eigenlijk wel voorstellen van alle keien, rotsen en grindpaden, waar ze mij over hebben gebracht. Maar nu al ???? Dat betekent of nieuwe hakken bij een schoenmaker of hele nieuwe schoenen aanschaffen.

IMG-20160528-WA0005

Dat zal dan Perigieux worden en dan denk ik dat we een rustdag erbij moeten plannen om dit te regelen. Ik beldaarom de refuge in Perigieux en gelukkig spreekt de vrijwilligster Nederlands. Ik leg mijn probleem uit. Zij geeft aan morgen met haar man een dagje te gaan winkelen in Periqieux en meteen voor mij gaat informeren. Ook vraag ik ook of we 2 dagen daar kunnen blijven. Normaal gesproken kan dit niet, maar er wordt voor ons een uitzondering gemaakt in verband met mijn versleten hakken.

IMG-20160528-WA0021
IMG-20160528-WA0009

IMG-20160528-WA0022

Vooralsnog wandelen we door tot de refuge van La Coquille via Châlus, Le Lac, Monchaty en Firbeix. We zijn inmiddels in de Dordogne beland en krijgen in de refuge een heel warm onthaal van Beatrix en Denis. Het eten staat in de oven en de broodjes worden gemaakt . Het is er warm en er wordt voor ons direct een kop thee gezet. Wij nemen snel een verfrissende douche en gaan daarna aan tafel met 7 personen. Het is erg gezellig.

IMG-20160528-WA0007

Ik krijg een heerlijk voorafje gevolgd door een quiche. Ik geef een compliment aan de kok en hoor dat ik konijn zit te eten. Ach een Vlekkie of een Streepie. ( de konijntjes van Lucas en Kirina) Ik verschiet helemaal en neem veel slokken rode wijn om het door te spoelen. Ze moeten allemaal erg lachen. De vrijwilligers zijn erg enthousiast en dat maakt weer veel goed, het is heerlijk, maar het gevoel blijft anders. Ondanks dit heb ik verder erg goed gegeten, samen liedjes gezongen en is het een van de gezelligste overnachtingen geweest tot nu toe. Zoveel liefde en warmte, vooral vanuit het hart.

Dat maakt zo’n dag echt tot een feest en alle vermoeidheid is op slag verdwenen.

IMG-20160528-WA0024

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 59. Flavignac – La Coquille.

 1. ahhhh wat mooi geschreven weer….in de omgeving waar jullie zijn , zijn we ook 2 mnd geweest, zo mooi. Ik hoop dat het nu droog blijft voor jullie en dat je vooral kan slagen met je schoenen!

  Like

 2. Aad en Marijke van Kampen zegt:

  Ik bewonder jullie enorm, heb zelf een klein deel gelopen naar Santiago en via tante An Flinkeflogel volgen we jullie althans ik en wens namens haar de hartelijke groeten en veel liefs toe. Ze geniet heel erg van jullie verhalen en zelf is ze net 6 dagen naar Lourdes geweest. Voor jullie is een kaarsje opgestoken bij de groet. Goede reis en fijne onmomenten toegewenst. Marijke van Kampen

  Like

 3. Janny zegt:

  Wat is het leuk om jullie te blijven volgen. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. Inmiddels het ik Troyes verlatrn en ben op weg naar Vezelay. Buen Camino voor jullie!

  Like

 4. Marion zegt:

  Ik geniet van jullie verhalen! Hoop dat het gelukt is met je schoenen. Ofwel nieuwe hakken eronder, of nieuwe schoenen (die net zo lekker zitten als de oude!).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s