Dag 58. Limoges – Flavignac.

IMG-20160526-WA0034.jpg

Nadat het gisteren een zomerse dag was op onze rustdag in Limoges met 27 graden, regent het vandaag bij vertrek uit Limoges gigantisch. Het gaat echt heel erg tekeer. Regenpakken aan en gaan is gewoon weer het motto en deze keer voor 28 km. Er zijn veel plassen met modder waar ik lekker in weg sop en veel plassen met water waar ik letterlijk in stap en mij kind voel, maar dat is even een tijdelijk genot.

IMG-20160526-WA0047

Gelukkig zien we na 13 km een koffietentje in het plaatsje Aixe-sur-Vienne, waar we tussen de plaatselijke bevolking een lekkere koffie genieten. Het valt elke keer op dat in de kleine café’s ’s morgens veel fransen al aan de borrel zitten en flink aan het wedden zijn op paardenraces of flink aan het krassen zijn op de krasloten. Daarbij zijn het steeds de mannen die aanwezig zijn, ik zie bijna geen vrouwen !!

IMG-20160526-WA0043

We vervolgen onze tocht en het weer wordt niet beter, maar slechter. Een ding waar ik wel superblij mee ben is dat mijn rechterenkel geen pijn meer doet.
Op weg naar Limoges 2 dagen geleden kreeg ik pijn en heb ik voor mijn gevoel gestrompeld naar onze slaapplaats bij de zusters. Zo zie je maar wat een dag rust weer kan doen en het was nog gepland ook.

IMG-20160526-WA0045

Het gaat nu ook stormen en superhard regenen. Het voelt alsof ik tegen een orkaan op moet boxen bij het opgaan van de heuvels. Wij slingeren van links naar rechts. Ik moet er ook wel om lachen, zie ons nu toch gaan. Hoort dit ook bij de camino ?  We besluiten om in 1x door te gaan naar onze eindbestemming Flavignac en niet te stoppen in Saint-Martin-Le-Vieux.

En zo komen we doorweekt aan bij de refuge. Blijkt dat we daar niet kunnen slapen, ondanks dat wij gereserveerd hebben. De eigenaar verwijst ons door naar een chalet verder op een camping. Gelukkig is het niet ver weg. Als we het chalet zien blijkt het een piepklein hokje, waar 4 mensen ingestopt kunnen worden.

IMG-20160526-WA0046

IMG-20160526-WA0031

IMG-20160526-WA0033

IMG-20160526-WA0044

Wij zijn de eerste twee en trekken meteen onze kleding uit om te laten drogen. Na 1 uur komt Bas uit Nederland er ook bij. (een gepensioneerde man) en gelukkig blijven we met zijn drietjes. We zetten het droogrek neer, maken gezamenlijk koffie en besluiten om hier maar te eten. Het blijft namelijk nog heel hard regenen. Bas heeft macaroni mee en wij nog 2 wortels, 1 tomaat en een stuk emmentaler waarmee we een overheerlijke maaltijd maken. En meer is weer niet nodig.

IMG-20160526-WA0032

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 58. Limoges – Flavignac.

 1. Sierk Ter Horst zegt:

  Heftig zo’n regendag maar morgen is alles weer droog😉
  Als Henin La Coquille wilt overnachten: Maison Morain is een aanrader! Inclusief je repas ben je net zo goedkoop uit als in de Gite.
  Ze spreken Engels, het is een Amerikaans stel die er al jaren wonen.

  Like

 2. Cees Abbring zegt:

  Beste Andre en lieve Mo (Nou ja Andre is ook best lief hoor),
  Wauw,wat zijn jullie al een eind op weg,petje af als ik hem op had!
  Ik kijk steed vol bewondering en verwondering naar alles dat jullie met ons delen! Ik weet zeker dat wij allemaal vaak aan jullie denken en wensen jullie veel mooie belevennissen toe,ondanks het afzien dat er helaas bijhoort.
  Dit is een enorme prestatie en ik ben SUPERTROTS op jullie,hou vol en tot binnenkort.
  Heel veel groeten uit Oosthuizen!
  Cees

  Like

 3. Ada Hooijschuur zegt:

  kanjers zijn jullie, wij klagen in ons caravannetje , als het wat koud is, en dat we af en toe wat regen hebben, wat een verschil met jullie Monique en Andre, Wat een goede indruk krijgen we van jullie foto’s en verhalen, super.

  Like

 4. Ivonne zegt:

  Hee Quasimodo en Catweazel…..😂😂😂😉 stoer hoor, zo in wind en regen. Gelukkig ervoor een warm droog dagje gehad 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s