Dag 52. La Chapelle-Baloue – La Souterraine

IMG-20160518-WA0004

18 km op de agenda vandaag, dus rustig aan beginnen.

Afgelopen nacht sliepen we in een Engels café/gite en dat is prima bevallen. Ehhh…. Schots volgens de madam. Zij is tenslotte Schots van geboorte. Ik werd terecht gecorrigeerd, want het is alsof je tegen een Belg zegt dat hij Nederlands is of vice versa. Althans volgens de madam. Heb maar niets gezegd over de aanwezige Engelse magazines van Homes & Interiors. Ook een Schotse mag haar ispiratie natuurlijk uit Engeland halen.

IMG-20160518-WA0007

Overigens fijn om weer Engels te spreken en te genieten van a real black English tea met een wolkje melk in middagzon. Even checken, ja hoor. Ook hier blijven de teabags gewoon in de theepot. Wat is een goede thee toch heerlijk in de Franse Countryside.

IMG-20160518-WA0003

Ook vandaag lopen we met zijn tweetjes en hebben behoefte om lekker met elkaar te praten. We hebben het over van alles, wat we voelen, willen, nodig hebben en wat we verder ervaren. Het is geweldig om met andere te lopen, maar om samen te wandelen is toch ook superfijn en biedt kansen op verdieping in onze relatie. We hebben daardoor niet zo zeer de omgeving in de gaten en maken niet veel foto’s . Ook goed. We wandelen vandaag ook niet apart, maar blijven bij elkaar.

IMG-20160518-WA0005

IMG-20160518-WA0002

De route is veel over asfalt en krijgt van mij niet de schoonheidsprijs. La Souterraine is een prachtig dorpje met een mooie kerk. In de kerk staat een tafel opgesteld met info speciaal voor pelgrims. Meteen de laatste tampon (= stempel) ontvangen voor mijn 1e credential. Hij is vol.

IMG-20160518-WA0006

Ik heb er nog één, maar ik vind het leuk om ook aan de achterkant stempels te verzamelen. Kan er ook zelfs nog later op de route eentje halen. Zie wel.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 52. La Chapelle-Baloue – La Souterraine

 1. Simon Anton zegt:

  Hallo wandelaars, het blijft elke keer ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen! En wat zijn jullie voor mijn gevoel al ver. Ik hoop voor jullie dat het weer beter wordt en blijft, dat lijkt me een stuk fijner lopen dan poncho aan en weer uit. Goede wandeling en groeten van Simon Anton.

  Like

 2. Ada hooijschuur zegt:

  Lieve André en Monique , genieten en verdiepen van elkaar is een zegen voor jullie beide, een fijne tijd nog, liefs

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Wat een gezellige ontbijttafel! Lieve groetjes, Elly

  Like

 4. Ivonne zegt:

  Heerlijk samen. En leuk om die stempels eens te zien. Grappig 😀

  Like

 5. Leuke en mooie foto`s van de omgeving weer….oh jullie krijgen stempels, wat een leuke herinnering. Nou, dan weet je zeker dat je op de goede weg bent (smile)!

  Like

 6. peter zegt:

  heel indrukwekkend allemaal wel mooi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s