Dag 49. Le Châtelet -La Chatre.

IMG-20160516-WA0030

Gisteren 11 mei hebben we de boodschappen voor vandaag gedaan en alle vuile kleding gewassen. Het was even spannend of alles wel droog zou zijn voor vertrek. Maar gelukkig werkt mijn ‘inwendige’ klok prima en word ik ’s nachts wakker om de kleding van plaats te wisselen. De droom van iedere vrouw toch?

De ‘luxe’ pelgrims die wij zijn verworden moeten vandaag weer wennen aan het zelf fabriceren van een ontbijt. Zelfs in de pelgrimsherberg wordt er vaak een ontbijt geserveerd. Is dit een eerste tijding van veranderende omstandigheden vraag ik mij af? Ach, rustig op mij af laten komen. Net zoals de 31 km die wij vandaag gaan stappen. Het is gelukkig droog ondanks de dreigende wolken.

IMG-20160516-WA0029

Gisteren was het wel even anders. Vanaf vertrek tot nagenoeg de aankomst in Le Chatelet hadden wij regen. 23 km lang. Je went er aan. Echt. Op een gegeven moment begon ik zelfs de afwisseling in de hoeveelheid regen te waarderen. Kreeg diepere inzichten in het ecosysteem. Realiseerde mijzelf dat de watermoleculen die naar beneden vielen, al eens eerder langs de kieuwen van een vis gegleden zijn of op welke wijze dan ook via een andere creatie hun weg gevonden hebben naar de plaats waar ik wandelde.

IMG-20160516-WA0011

Daarnaast ontwikkel ik een steeds groter respect voor de creativiteit waarmee dit alles wordt gecreëerd en een steeds krachtigere devotie voor het bewustzijn wat diezelfde creativiteit in beweging houdt.

Ontwikkeling van devotie voor ‘dat’ bewustzijn is m.i. onmisbaar om verdere innerlijke verdieping of verbondenheid met datzelfde bewustzijn te ervaren.

IMG-20160516-WA0027

Een aantal maanden geleden realiseerde ik mijzelf dat ik weer eens ‘stilstond’. Op een kruispunt zogezegd. Stelde De vraag. Ga ik op de huidige manier met mijn leven verder of accepteer ik wat ik al lang weet?

IMG-20160516-WA0028

Zo loop ik vandaag samen met Monique 31 km naar La Chatre. Één van de vele etappes van de plus minus 2.395 km naar Santiago de Compostela. Het is fijn samen. We ervaren plezier, pijn en pinken af en toe een traan weg. Hebben diepgaande gesprekken en realiseren ons allebei dat wij elkaar in essentie niet nodig hebben, maar er bewust voor kiezen om elkaars liefde te delen. In vrijheid kunnen wij elkaar dat vertellen zonder angst te hebben voor eventuele consequenties. We ‘Wandelen in liefde’.

IMG-20160516-WA0010

IMG-20160516-WA0026

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 49. Le Châtelet -La Chatre.

 1. Ada hooijschuur zegt:

  Goh Monique wat is André aan het veranderen, nu al een rood mutsje op en een kabouterneus, staat wel goed, maar dat jij daar verliefd op ben……….

  Like

 2. Elisabeth zegt:

  Mooie overwegingen en inzichten! Bon Chemin

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Mooie wijsheden!

  Like

 4. marjan hulskamp zegt:

  ontroerend en mooi

  Like

 5. Ivonne zegt:

  Goh alweer dag 49. Wat gaan jullie hard voor mijn gevoel. Weer heerlijk om jullie ervaringen te lezen. Thanx. 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s