Dag 50. La Chatre – Neuvy Saint Sepulchre.

IMG-20160516-WA0001

En weer regent het, de hemel gunt ons veel water. Mijn lichaam is nog moe, maar de 2 blaren zijn genezen, dankzij de goede zorg van mijn medicijnman. De plek waar we hebben overnacht is weer precies goed. Een stapelbed, een douche, dat is voor ons voldoende. We voelen ons ook steeds meer een pelgrim worden. Slapen, opstaan, ontbijten en gaan. De ene keer een korte of een lange afstand. Om de 7 km sokken wisselen ook bij regen. Het is een ritueel geworden al vanaf het moment dat wij uit Eindhoven vertrokken.

IMG-20160516-WA0212

Het is eigenlijk vreemd hoe ik nu naar een afstand van ca. 18 km kijk. In mijn ogen is dit nu een korte afstand, terwijl we met het plannen ervan ik dit in het begin een lange afstand vond. Je verandert zelfs daarin.

IMG-20160516-WA0009

IMG-20160516-WA0207

Eigenlijk hoef je niets meer anders op een dag. Mijn hoofd raakt daardoor leger. Er komt dan juist ruimte vrij om over situaties na te denken. Soms is dit fijn en soms druk ik die gedachten nog even een stukje opzij voor een ander moment met mezelf. Ik geniet dan vooral van de rust en wil graag deze rust ook in mijn dagelijkse leven invoeren. Thuis heeft iedereen, inclusief mijzelf, het zo druk met van alles en nog wat, dat je haast vergeet om echt te leven en datgene te doen dat er werkelijk toe doet. Terwijl dit juist heel belangrijk is.

Het is totaal niet interessant meer als er geen wifi is op onze slaapplaats. Thuis zou ik, als ik een aantal dagen geen wifi tot mijn beschikking heb ‘gek’ geworden zijn. Nu kan ik mij dat niet indenken.

IMG-20160516-WA0202

We hebben geen krant meer gelezen vanaf eind maart en geen nieuws gehoord. Mis je dan iets vraag ik mezelf af? Of kan ik zonder? En wat is de toegevoegde waarde als ik wel op de hoogte blijf van het nieuws?

Ik realiseer me dat ik met mijzelf aan de slag wil gaan en mijzelf daarom een aantal kritische vragen wil stellen om over na te denken. Want wat wil ik nu toch verder met mijn leven. Ben ik nog blij met hoe ik het heb ingericht, met wie en op welke manier?

Wat kan er beter en waarmee mag ik minder streng zijn voor mijzelf etc etc. Ik heb er nu ruimschoots de tijd voor en durf het aan, niet vandaag, maar het begin is er.

IMG-20160516-WA0071

Nu vooralsnog verder wandelen samen met Dré, Patricia en Jean Marie. Patries gaat verder naar een ander plaatsje en Jean Marie slaapt ook in Neuv-Saint-Sépulchre. Hij is een Fransman van 62 jaar die zijn hele leven heeft gewerkt bij Unilever. (Is dit het dan??) Hij wandelde samen met zijn vrouw, maar die heeft de Camino een paar dagen geleden moeten opgeven in verband met een blessure. Vanavond maar samen een hapje eten in het plaatselijke café.

IMG-20160516-WA0007

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 50. La Chatre – Neuvy Saint Sepulchre.

  1. Mooie verhalen en gedachtes….en ook mooie foto`s, wij genieten nog steeds van jullie vakantie, 😉 XXX

    Like

  2. Piet Flens zegt:

    Het duurt nog een hele tijd maar als dit voorbij is dan vraag ik me af in hoeverre jullie weer moeten wennen aan het drukke leventje wat jullie voor deze tocht leefden. Ik heb diep respect voor jullie doorzettingsvermogen, vooral met dit slechte weer. Heel veel sterkte, mooie momenten en een goede gezondheid op jullie verdere reis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s