Dag 48. Bouzais – Le Châtelet.

IMG-20160515-WA0056

Bouzais. Een dorp met een hele fijne accommodatie waar pelgrims onderdak kunnen vinden. Telkens is er één vrijwilliger actief om de pelgrims onder andere te verwennen met een heerlijke maaltijd. Zo ook gisterenavond. De bloemkool met bechamelsaus brachten mij, naast een goed gevulde maag, fijne herinneringen uit mijn jeugd op mijn netvlies en in gevoel. Wat vond ik het altijd heerlijk om de pan, waarin mijn moeder de saus had gekookt, met mijn vingers uit te vegen en deze af te likken. Ze liet er soms wat extra saus inzitten.

Maar dat was gisteren. Vandaag trotseren wij de weergoden tijdens een tocht van 23 km. Het regent goed door en de verwachting is dat het voorlopig niet stopt met regenen. C’est la vie zeggen we tegen elkaar en trekken de opgedroogde poncho weer aan.

IMG-20160515-WA0059

De poncho. Er zijn diverse type poncho’s te koop. Die van ons biedt ook bescherming aan de rugzak, maar is alleen als het windstil is zelf aan te doen. Gelukkig wandelen wij samen en kunnen elkaar helpen als dat nodig is.

IMG-20160515-WA0058

IMG-20160515-WA0055

Om je benen tegen de regen te beschermen heb je diverse mogelijkheden. De vertrouwde regenbroek, gamaschen en of chaps. De laatste variant gebruik ikzelf. Het zijn zegmaar de pijpen van een regenbroek die je aan je riem bevestigd. Ideaal voor mij. De lichaamstemperatuur loopt dan minder snel op.

En de temeratuur loopt zeker op als je de hele dag gehuld bent in een poncho. Na verloop van tijd is het onder de poncho flink vochtig geworden door het lichaamvocht wat uit je poriën naar buiten komt. Niet altijd even prettig kan ik je vertellen.

IMG-20160515-WA0057

Ons ‘leed’ wordt vandaag samen gedeeld met Patricia. Ook zij heeft overnacht in Bouzais. Het regent dan wel, maar de route is mooi en loopt over asfaltwegen, door het bos, langs akkers en via holle wegen. Koeien kijken ons verdwaasd aan als wij langs wandelen en rennen zelfs met ons mee aan de andere kant van hek. Ook de stier doet gewoon mee. In een dorp waarvan ik de naam kwijt ben probeert Monique of het plaatselijke restaurant open is. En gelukkig, de deur zwaait open en de waardin zwaait enthousiast terug. Het ruikt er heerlijk. Alles is in voorbereiding voor de ‘plat du jour’ die tussen de middag geserveerd gaat worden. Wij nemen koffie met melk en een bijbehorend perentaartje met warme chocoladesaus. Hemels.

IMG-20160515-WA0053

Als de voeten opgedroogd zijn stappen wij weer de regen in om onze tocht voort te zetten.

 

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 48. Bouzais – Le Châtelet.

 1. Inkie en Ben zegt:

  Zo weer helemaal bijgelezen.Leuk om een paar dagen achter elkaar te lezen.Ben blij dat je blessures over zijn zus en hoop dat dat zo blijft.Jullie hebben regen en zon van alles wat.De warmte bij ons is ook afgenomen helaas.Je bent er van geschrokken maar toch gaaf dat jullie 2x een slang hebben gezien en foto ervan gemaakt.Heel veel succes verder maar dat gaat wel lukken met al die pelgrims die jullie tegen komen dikke kus van ons

  Like

 2. Elly Krijt zegt:

  Jammer van de regen, dat maakt het lopen moeilijker, maar wat een prachtige natuur.Wens jullie beter weer toe, het gaat hier ook weer wat warmer worden, 10 graden na de afgelopen warme week valt ook niet mee maar inderdaad :”C’est la Vie!”

  Like

 3. Jan Lazeroms. zegt:

  Ik hoop voor alle pelgrims dat jullie wat beter weer krijgen,en wat is het leuk dat wij Patricia ook via berichten van jullie kunnen volgen.
  Heel veel succes en veel wandelplezier voor alle pelgrims.

  Like

 4. Jan Lazeroms. zegt:

  Ps wat een mooie reportage,s steeds.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s