Dag 36. Vézannes -Saint Cyr-les-Colons.

IMG-20160502-WA0013

Als wij de deur uitstappen is het heerlijk weer. Dat wordt genieten vandaag. De slappe hoed gaat al snel op voor wat schaduw. ‘Nadat een zuster van de orde Oblaten in Sezanne mij verteld had dat mijn hoofd er uitziet als een tomaat’ let ik wat beter op de scherpte van de zon.

IMG-20160502-WA0009

We lopen vandaag weer langs wijngaarden. Niet de Champagne streek maar de streek Chablis. Net voordat wij over een onhandig betonnen pad willen afdalen, springt er een hert uit het bos te voorschijn. Het maakt zich snel uit de hoefen. Wij blijven staan en ik trek mijn mobiel om foto’s te nemen omdat we geritsel horen in het bos. We hopen op nog meer herten. Helaas komt er alleen een Mechelse Herder in achtervolging uit het bos gewandeld. Hij twijfelt wat hij moet doen, kijkt een paar keer naar de overkant en naar ons en gaat weer terug vanwaar hij gekomen is. Duidelijk is hij gestoord in de jacht.

IMG-20160502-WA0011

Het dorp Chablis ziet er netjes uit met veel wijnhuizen. Je kunt zien dat hier geld zit. Grote auto’s, luxe winkels en men is modieus gekleed. De oude kerk is helaas gesloten.

IMG-20160502-WA0001

IMG-20160502-WA0012

Jammer, want hij is een bezoek waardig. Op een plein midden in het dorp zitten wij heerlijk in de zon te genieten van een gebakje en ander lekkers. Monique voelt zich thuis en verzorgt ook nog even haar voeten met de vijl en Gehwol. De Fransen die langs wandelen zien het glimlachend aan. Mo is een echte Pelgrim aan het worden. Het maakt haar niets meer uit waar ze haar voeten verzorgt. Één van de belangrijkste tools van de pelgrim.

IMG-20160502-WA0010

We arriveren bij de gite van onze gastvrouw madam Rada. Ze is er niet. Oeps. Even bellen dan maar. Na telefonisch contact treft zij ons in haar tuin. Ze is verbaasd en heeft verteld dat ze is vergeten het hek op slot te doen.

Vandaag zijn we de enige gasten in de gite. We hebben de ruimte. Lekker relaxed voor ons.

IMG-20160502-WA0008

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 36. Vézannes -Saint Cyr-les-Colons.

 1. Elisabeth zegt:

  Ha wat gaan jullie goed en mooi dat jullie het parochiale onderkomen niet hebben, ik vond dat vorig jaar een echte verschrikking 🙂 de dag erna had ik tranende ogen en alsmaar niesbuien van de viezigheid en stof. Het blijft fijn om jullie te volgen! Dank voor de mooie verhalen. Bon Chemin

  Like

 2. janneke zegt:

  Dre en Mo, zo fijn om jullie te volgen. Heel mooi hoe jullie verslag uitbrengen in woord en beeld. Ik ben er een beetje bij. Doet me goed. Dank jullie wel, en Dré, om je eigen woorden te gebruiken: jullie wandelen duidelijk in liefde ; • )) xxx

  Like

 3. Ada Hooijschuur zegt:

  Al die mooi foto’s geweldig.
  En die lange paden, er kwam een lied in mijn hoofd, waarheen gaat de weg die wij moeten gaan, bij deze beelden. Ik wens jullie kracht en sterkte, liefs Ada

  Like

 4. Thea Pieke zegt:

  Prachtig mooie foto, de tweede foto!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s