Dag 29. Sezanne – Anglure.

IMG-20160425-WA0020

Het is ochtend en ik wil mijn rugzak pakken en daar zit een mevrouw te huilen op de gang. Zo sneu, ik huil mee en voel haar onmacht. Een zuster komt toegesneld en voordat ik het weet neemt zij de mevrouw mee op een liefdevolle manier. Mooi en wat een contrast met het verzorgingstehuis van mijn schoonmoeder. De wandeltocht heeft mij gevoeliger gemaakt en hierdoor ben ik snel in tranen. Maar dat geeft niet. Ik ben al zover dat het mag van mijzelf.

IMG-20160422-WA0146

Wat een heerlijke zonnige dag is het. Mijn lichaam voelt goed. Wel had ik last van een allergie vannacht. Ik had een crème gekocht voor mijn voeten en daar blijk ik allergisch voor te zijn. Het resultaat is flinke uitslag en jeuk. Jammer van de aankoop, maar het positieve is dat de uitslag gelukkig weer weg is.

Van Sezanne wandelen wij via Vindey naar Anglure. Het is een mooi en glooiend gebied. Eigenlijk is de route gemakkelijk. Deze loopt bijna geheel langs de spoorweg.

IMG-20160425-WA0019

André stapt bij een Marie naar binnen voor een Tampon pour le Pèlerin. Ha, het lukt zowaar. Vaak is de Marie gesloten vanwege het tijdstip op het moment van passeren. Hij vraagt ook of de oude kerk open is. Helaas, maar de mevrouw geeft zowaar de sleutel aan André.

IMG-20160425-WA0016

IMG-20160425-WA0022

Snel de kerk in voor een kort bezoek. Omdat er verder niemand is zet hij de Ohm klank in. De hele kerk resoneert mee en mijn borstkas trilt idem dito. Wat een effect. Na verder rond gekeken te hebben gaan wij weer op pad door de velden. En dan komt Patricia met haar muziek op de mobiel. Wat een teksten, echte tranentrekkers… Af en toe pink ik een traantje weg, want alles komt zo binnen. En wat schiet ineens de route op. Tijdens het wandelen komen we ook Johan en Ivonne weer tegen. Gezellig. Samen drinken we met volle teugen van het koele bronwater.

IMG-20160425-WA0026

Even later komen we in Anglure en daar nemen we afscheid van Patricia. Wij hebben een ander onderkomen gezocht en blijven na Anglure een extra dag in Troyes. We komen elkaar vast wel weer tegen.

IMG-20160425-WA0027

Johan en Yvonne slapen vanavond op dezelfde locatie als ons en we delen ook nog de slaapkamer. Maar eerst krijgen we van onze 81-jarige kwieke gastvrouw een pilsje in de zon. Ze is de naam gastvrouw meer dan waardig en heeft super gekookt. Ook eet ze met ons mee. Dat vind ik gezellig.  Het valt ons weer op dat deze mevrouw pelgrims ontvangt ondanks haar eigen problemen. Haar partner ligt al 5 maanden in het ziekenhuis.

Tja de nachtrust is belangrijk voor de pelgrim , maar helaas. Met zijn 88 kilo zakt André diep door de metalen veren en zelf prikken deze constant in mijn rug. Het is ook een vreselijke nacht voor mij. Ik slaap dan ook weinig tot niet.         ’s ochtends vind ik André dan ook met zijn matras naast zijn bed.

IMG-20160425-WA0014

IMG-20160425-WA0023

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Dag 29. Sezanne – Anglure.

 1. Jan Stevens zegt:

  Het wordt alleen maar mooier en mooier
  Neem de tijd en geniet
  Bon camino y ultreia
  Met pelgrimsgroeten
  Jan

  Like

 2. Janny zegt:

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen. Het binnenkomen van liedteksten heb ik vandaag zelf ook ervaren. Maar dat is goed zo. Ik ben aangekomen in Namen en slaap vannacht bij…. Annemarie. Zal ik ze de groeten doen van jullie?
  In iedergeval veel groeten van mij en ik blijf jullie (achter)volgen. 😉
  Janny

  Like

 3. Jan Lazeroms. zegt:

  Dre en Mo wij zijn de ouders van Patricia en vinden het leuk om jullie te volgen,mooi dat de pelgrims elkaar regelmatig weer tegenkomen en de vreugde en verdriet samen kunnen delen.
  Mooie foto,s en ik zou zeggen een heel mooie Camino verder en geniet ervan.
  Gr Jan en Hanneke.

  Like

 4. Carry zegt:

  Jeetje André en Mo, ik ben helemaal niet van het reageren via een site en doe het liever persoonlijk… maarrrrrr……. de geweldige ‘bevrijdende alles zeggende” mooie foto van Mo in het veld met koolzaad deed me zoveel dat ik nu toch reageer 😉
  Waanzinnig jullie verhalen, foto’s en emoties! Dit is écht leven! Fantastisch! Ik zou zeggen; blijven genieten van elkaar en van ieder moment. Liefs en een dikke knuffel, Carry

  Like

 5. Carry zegt:

  Jeetje André en Mo, ik ben helemaal niet zo van het reageren via een site, maarrrrr…….. de geweldige “bevrijdende, alles zeggende” mooie foto van Mo in het koolzaad deed me zoveel, dat ik nu toch reageer. Fantastisch, jullie verslagen, foto’s en emoties. Dit is écht leven! Geniet lekker verder, van elkaar en van ieder moment! Liefs en een dikke knuffel, Carry

  Like

 6. Wat een symbolische dingen komen jullie tegen….( bv sleutel van kerk ) …..Al bijna een maand onderweg…..`t voelt veel langer, we kijken uit naar jullie volgende belevenissen ……

  Like

 7. Elma zegt:

  Wat n bijzonder mooie foto Monique! Die verdiend n mooi plekkie bij terugkomst.
  Keep going strong, Ultreia

  Like

 8. Elly Krijt zegt:

  Wat een geweldig avontuur en mqchtige foto’s, dank jullie wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s