Dag 28. Baye – Sezanne.

IMG-20160424-WA0105

Vroeg op om met 12 personen te ontbijten. Het is weer een mooie dag vandaag en het gaat vandaag richting Sezanne. Het tempo zit er meteen goed in. Bij onze 1e stop komen we Johan en Yvonne tegen. Zij wandelen vandaag ook naar dezelfde plaats. Op een gegeven moment ervaar ik een pijnlijk moment met mijn voet. Positief blijven en om heling vragen. Daarnaast nog andere opties toepassen. Het is een prachtige route en brengt ons door wijngaarden en bossen.

IMG-20160424-WA0095

IMG-20160424-WA0090

Op het laatste stuk van de route van vandaag dalen we via de wijngaarden af en wandelen Sezanne binnen. Op het eerste de beste terras wat we tegenkomen ploffen we neer. Hoe verfrissend kan een tonic zijn. Even later komen Johan en Yvonne bij ons zitten. Gezellig.

IMG-20160422-WA0034

In de vervallen kerk steek ik een kaars op voor mijn ouders en de ouders van Mo. We zijn beide weer emotioneel. Er hangt een schilderij van een pelgrim onderweg. Dat heb ik nog niet eerder gezien tot nu toe.

IMG-20160424-WA0099

IMG-20160424-WA0091

Tegenover de kerk pakken we weer een terrasje en drinken een biertje. Voor mij een elixer van Grimbergen. 33cl. Het blijkt een bijzonder brouwsel. Ik word een partij melig en het lopen gaat super. Zou dat het geheim van probleemloos pelgrimeren zijn?

20160421_164135

We gaan richting onze slaapplaats. En het is volgens mij  een bejaardentehuis maar de dames geloven mij niet. Maar ja hoor, bij aankomst klopt het wel. We krijgen er de slappe lach van. Helemaal als er aan de andere kant van de glazen deur een streng kijkende zuster/non opdoemt. Niet weer hè zeggen we tegen elkaar en we moeten nog harder lachen. Mo houdt het niet droog. Maar goed, we melden ons netjes aan de receptie en wat blijkt, ze weten niet dat we vandaag komen terwijl we toch echt hebben gereserveerd. Gelukkig kunnen we toch blijven. Patricia krijgt een slaapplaats bij de kapper en wij krijgen een kamer van een surveillant. Ook mogen we mee-eten met de bewoners. En zo zitten wij midden in een bejaardentehuis in een kamer tussen de bewoners. Weer een ervaring rijker. Er was niets bekend over een overnachting, maar alles wordt op een rustige manier opgelost. Gastvrijheid in optima forma.

IMG-20160424-WA0092

IMG-20160422-WA0172

IMG-20160422-WA0197

 

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 28. Baye – Sezanne.

 1. Proost!! Op nog meer mooie verhalen…X

  Like

 2. liefs van Wendela zegt:

  Wat een mooie reis is het toch! xx

  Like

 3. Elisabeth zegt:

  Wat een mooi verhaal weer! Heerlijk om jullie te mogen volgen.! En wij dronken er vorig jaar champagne! Bij de zusters Oblaten is het geweldig, heerlijk gegeten met de dementerende bewoners het is een feest om te zien hoe liefdevol ~en rustig er met hen omgegaan wordt! Niet alleen goed toeven voor pelgrims maar ook oor de bewoners! Bon Chemin

  Like

 4. Ivonne zegt:

  Mo wat zie je er heerlijk ontspannen uit en André, je weet het hè: One beer a day keeps the doctor away 😉

  Like

 5. Ada Hooijschuur zegt:

  een verfrissend drankje op zijn tijd mag wel, en zo te zien houdt het jullie ook op de been.
  Het buitenleven is voor je hele lijf een wondermiddel, jullie hebben geen facelift nodig hoor.

  Like

 6. Jasper van Huit zegt:

  Ik ben een dienstmaat van Frans. Ik geniet elke dag van jullie belevenissen, die jullie meemaken op de tocht. Echter één vraagje. Wanneer schrijven jullie de stukjes? Wens jullie voor de komende tijd een goede tocht. Jasper en Nelly van Huit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s