Dag 19. Aubigny-les-Pothées – Lalobbe.

IMG-20160415-WA0033

We vertrekken om 09.30u bij Marie-José en Jean-Marie in de stromende regen richting Singy-l’Abbaye. Ja, het is weer poncho tijd. Echt met bakken tegelijk komt het hemelwater naar beneden. We lopen omhoog en omlaag over asfalt, grind en modderpaden en het water komt je tegemoet gelijk een waterval. We springen van de ene graspol naar de andere graspol en van steen naar steen om niet in de modder uit te glijden of in het water te vallen. Le bâton de pèlerin is nu onmisbaar en we zijn er heel blij mee dat we er allebei één hebben. Uiteindelijk komen we op een pad in een bos terecht dat al bijna onbegaanbaar is.

20160413_110819

Gelukkig is het een paar dagen redelijk droog geweest en lukt het ons om zonder natte voeten droog over te komen. We moeten wel verder, want terug lopen is geen optie. Doorgaan dus en de volgende uitdaging aangaan. Het wordt nu echt spannend. Het modderige pad gaat opeens stijl omlaag en we glibberen naar beneden. Gelukkig zijn er op het laatste stuk treden aangebracht. Pfff… glijd je uit, dan hang je zo in het prikkeldraad. Tussen twee weilanden in is het heel drassig en loopt het land erg scheef. Er staat gelukkig geen vee in de weide. Verderop drijgen we wederom in de bagger weg te zakken. Monique haar voeten voelen heel pijnlijk aan en ze vindt het lopen erg vermoeiend.

Het volgende obstakel doemt op. Nu tussen twee afzettingen met prikkeldraad door. De loopruimte is zo’n 80 cm en daar moeten we 1,5 km tussendoor lopen. Het blijft spannend, want we hebben onze poncho’s aan en willen er zonder ponchoscheuren toch echt tussendoor. Monique is supergeconcentreerd en gaat helemaal op in het lopen. Hierdoor vergeet ze alles om zich heen verteld ze. ‘Zo raar, net alsof je gewoon een stuk loopt in gedachten en dan ineens op de plek van bestemming bent.’ Gelukkig blijft alles heel en wandelen we langs een verlaten boerderij.

20160413_114934

Onder een overkapping staan landbouwwerktuigen maar er is nog plek om te schuilen. Niet ideaal, want zitten kunnen we niet, het is winderig en koud. Maar gelukkig staan we droog. Snel de sokken wisselen, wat eten en drinken. Monique vindt het geen feest en heeft het erg koud en is moe.

20160413_120250

Maar ja, zoals echte pelgrims dat doen, we gaan gewoon door. Dus weer terug in de stromende regen. Rond half twee stopt het met regenen en breekt de zon door. Heerlijk. Wat kunnen we al genieten van een paar zonnestralen. Je wordt zo dankbaar voor wat je krijgt. Even verderop staat een bankje voor ons klaar waar we uitrusten enz. We hopen dat we een wat stevigere grond onder onze voeten krijgen. Maar niets is minder waar. Via de ‘Route Forestière du Haisault’ schieten wij inderdaad lekker op en hebben verrassende ontmoetingen.

IMG-20160415-WA0037

IMG-20160415-WA0038

IMG-20160415-WA0039

Echter binnen no-time stappen we weer door weilanden, drassige en moerassige stukken bos om uiteindelijk bij het gehucht la Croittière uit het bos te komen. We besluiten om de resterende kilometers via de asfaltweg te wandelen.

20160413_174953

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Dag 19. Aubigny-les-Pothées – Lalobbe.

 1. Elisabeth zegt:

  ach ach alweer zo herkenbaar! Maar de foto’s zijn prachtig en jullie weten het hoofd goed boven water te houden! Goed bezig en vraag Jacobus of ie er niet eens wat aan kan doen!Bon Chemin

  Like

 2. Elisabeth zegt:

  PS mochten jullie bij Ton en Karin overnachten, groet hen!

  Like

 3. mooie foto`s, mooie verhalen…..( gelukkig staat er op deze blog veel geschreven, de eerste vertrek dag zal nu wel ver weg voelen ) , ❤

  Like

 4. Friedel Wilm zegt:

  Wat een avontuur! Gelukkig houden jullie de moed er in en zijn niet bang voor vreemde ontmoetingen😂😂😂.
  Ik hoop dat het weer snel beter wordt!
  Hartelijke groeten uit Zaandam waar alles als gewoon is… Ik verlang wel naar vakantie!
  Friedel

  Like

 5. Ada hooijschuur zegt:

  Dit was dus een barre tocht, maar die hebben jullie weer achter de rug, wij hopen dat het weer wat mee gaat zitten, en dat de zon jullie mag gaan verwarmen. Veel wandel plezier ha.ha….

  Like

 6. Philip zegt:

  Hoi Andre en Monique, Het is leuk om jullie op deze wijze te volgen. Jullie schrijven het op een perfecte wijze zodat het geen moment saai wordt. Echt een andere wereld! Mooie foto’s! Veel succes.

  Philip

  Like

 7. Karin wisman zegt:

  Vol bewondering volg ik jullie nog steeds. Ik hoop wel dat jullie ondanks het weer toch genieten. De foto,s zijn prachtig!!!!! Hoe jullie schrijven ook!!!, respect….

  Like

 8. Patricia Sluis zegt:

  Hé bikkels. Wat doen jullie het goed. Ja soms is het afzien maar aan de einder gloort de voldoening. Wens jullie nog vele mooie wandelmomenten en ontmoetingen.
  Patricia Sluis. Xx

  Like

 9. Wendela zegt:

  Wat leuk Hoe jullie alles beschrijven!En knap dat jullie gewoon Doorgaan ondanks de voeten van Mo!!Een ontmoeting met een hazelworm wat leuk!!liefs x

  Like

 10. Janny zegt:

  Wat een mooie verhalen en wat een mooie foto’s. Zelf sta ik letterlijk aan de vooravond van mijn tocht. Ik kom jullie achterna gelopen. Het voelt zo onwerkelijk! Maar goed dat hebben jullie achter je gelaten. Voor jullie is het nu ECHT!!

  Like

 11. Ivonne zegt:

  Zo dat was zwaar! Zo kom je wel goed bij jezelf uit. En ben je later blij met jezelf dat je dit gepresteerd hebt 😉. Bon voyage, liefs van mij

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s