Dag 18 Rocroi-Aubigny-les-Pothees

20160411_102340

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Rocroi.
We dachten dat het slim zou zijn om eerst de boodschappen te doen voordat we de 22 km gaan lopen. Dus eerst naar de Super om croissants, kaasjes mmmm, chocola mmmmmm en fruit te halen. Normaal gesproken nemen we het ontbijt mee vanaf de overnachtingsplaats, maar hier zijn ze niet zo ruim met het ontbijt.
Daarna op zoek naar een apotheek voor Zovirax want ik heb een koortslip en je raadt het al van alles mee en dat niet haha. Dan nog even langs het postkantoor om wat spullen terug te sturen naar mijn ouders. Dus helaas muts, je gaat terug.
Uiteindelijk om 10.30 starten we richting Sevigny-la-Foret. De route gaat recht toe recht aan. We komen aan bij een kerk en rusten uit op de begraafplaats. We zetten de wandeling door richting Chilly en wauh door een bos en dat gaf zoveel rust en stilte, geweldig gewoon. Het weer betrok iets, maar we genieten des te meer.

20160411_120706
Uiteindelijk kwamen we in het plaatsje Signy-L’Abbaye aan. Eigenlijk stelt het plaatsje niet zo heel veel voor, maar het ziet er erg schattig uit. We slapen vanavond bij Marie-José en Jean-Marie. Tjee wat een enthousiastelingen. We gaan lekker met ze eten en dit keer weer gezellig met zijn vieren. De wijn vloeit volop en we hebben onzettend gelachen..heerlijk gewoon.

Met de vermoeidheid valt het vandaag gelukkig mee. Doordat we regelmatig hoogtestijgingen hebben gedaan, wendt het lichaam eraan. Toch merk ik als mijn gedachten afdwalen ik regelmatig emotioneel word. Al van hele kleine simpele dingen, maar ook van blijdschap…en je gewoon gelukkig voelen.

20160412_182321

Alles komt zo sterker binnen. Je hoeft ook alleen maar te wandelen en de fysieke inspanning geeft zoveel voldoening het einde van de dag, dat is heel wat anders dan een dag alleen op je stoel zitten en je hoofd het werk te laten doen.

20160412_115955

Tijdens deze dagen merk ik ook dat er zoveel indrukken op je af komen, daar je elke dag ergens anders bent en ook ergens anders slaapt. Soms weet ik niet eens meer wat er één paar dagen geleden is gebeurd, mogelijk door de TE vele indrukken of vermoeidheid, dus houd ik notities bij (een soort dagboekje.).

Natuurlijk proberen we op ons weblog ook het een en ander te delen, (als er wifi is), (leuk trouwens alle reacties, we lezen ze allemaal), maar dat is een klein stukje van hetgeen wij beleven.

Zelfs de “opvang” voor pelgrims is anders. Zo zit je gezellig mee te eten met een gezin, en een andere keer is de tafel gedekt voor ons en kijken de medebewoners mee hoe je eet. Als wij vragen of zij dan al gegeten hebben zeggen ze later..

20160412_170946

Ook de bedden en kamers zijn verschillend. Een paar dagen geleden heerlijk geslapen in een tuinhuisje met een heerlijk bed en het bed ervoor was zo vreselijk dus niet goed geslapen..en dan hebben we het niet eens nog over de gastvrijheid. Zoals gisteren toen we na een zware klimdag worden opgewacht in Rocroi door de mevrouw, waar we slapen. Ze geeft ons thee wijst ons onze kamer en zegt meteen, geef alle was maar aan mij die doe ik…wauh dat is fijn. We wassen onze kleding normaal gesproken zoveel mogelijk in de wasbak of onder de douche, maar echt in de machine is toch wel heel erg fijn. Dus morgen weer op pad met weer schone kleding.

Zit er nu zelfs aan te denken om ook pelgrim voor pelgrim te gaan doen.. Ik zit niet echt op de route, maar als je wat wilt oefenen en het Pelgrimspad deel 1 wilt lopen vanaf Amsterdam , nu dan kun je bij ons terecht. Ik merk nu gewoon wat echte gastvrijheid is en dat wil ik graag terug doen..

Ik merk dat ik doorsla, dus stoppen geblazen…en het is tijd voor een hapje

Wandel in liefde.

Monique et André

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Dag 18 Rocroi-Aubigny-les-Pothees

 1. Nelly zegt:

  Wij genieten dagelijks van jullie tocht en het verslag er van. Wat een moed en uithoudingsvermogen! Fam. van Huit (vrienden van jouw ouders Monique)

  Like

 2. Viiol zegt:

  He lieve mo en dre…

  Wederom genoten van deze leuke blog!
  Intussen zijn er al wat weken voorbij zonder ons ochtend ritueel ;-(
  Dus na augustus moeten kees en ik samen naar Krommenie gaan wandelen ;-)) hihi
  Wat zijn jullie toch een bijzonder mooie mensen!

  Dikke kus

  Viool

  Like

 3. Simon Anton zegt:

  Hallo Mo en Dré,

  Wat ontzettend leuk om jullie belevenissen en ervaringen mee te kunnen lezen. Het is bijna niet voor te stellen dat jullie zo kort geleden nog maar afscheid hebben genomen van/op het werk en nu al in Frankrijk wandelen. Met nog een heel eind voor de boeg wens ik jullie goede en mooie kilometers en veel gastvrijheid onderweg toe.
  Liefs, Simon Anton.

  Like

 4. Elisabeth zegt:

  Heerlijk jullie verhalen en zoooo herkenbaar! Ik loop gewoon weer mee. Fijn hé lopen met een leeg hoofd! Bon chemin en hartelijke groet, Elisabeth

  Like

 5. Ada hooijschuur zegt:

  Wat een positieve verhalen en wat een lieve mensen die jullie na een zware dag weer lekker verwennen, grandioos, heerlijk ook om dat te kunnen doen voor de medemens. Liefs hou jullie goed xxx

  Like

 6. Lies Baks zegt:

  Heel bijzonder om jullie tocht te blijven volgen. Ik kijk er steeds naar uit. En Monique…op die stoel zitten en je hoofd het werk laten doen, ging je altijd goed af. Maar dat het lastig zal worden na deze prachtige pelgrimstocht, lijkt me logisch. Hartelijke groet.

  Like

 7. Inkie en Ben zegt:

  Zo weer ff alles bijgelezen.Mooie verhalen en jullie genieten lekker.Prachtige foto’s en zo krijg je ook een beetje het gevoel hoe het er aan toe gaat.Hoop dat de zon zich meer laat zien.Dikke knuf van ons

  Like

 8. peter zegt:

  uitrusten op de begraafplaats hoe verzin je dit. Wel een voordeel jullie waren niet alleen.

  Like

 9. wendela zegt:

  Hee Monique, terwijl je het schrijft, hoor ik je praten! Super! Echt leuk om een glimp van jullie reis te mogen beleven! liefsels

  Like

 10. Elly Krijt zegt:

  Mooi verhaal weer, dank jullie wel!

  Like

 11. Wat een belevenissen allemaal, heerlijk om te lezen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s