Dag 16. Hierges- Oignies.

20160410_085932

’s ochtends een ruim ontbijt en als wij om 9 uur de deur uit zijn komt de waardin ons achterna gerend om de overgebleven croissants mee te geven. Achteraf hebben we ze hard nodig… Buen Camino… We verwachten even te kunnen inlopen maar dat blijkt een illusie. Het gaat stijl omhoog pffff en niet zo’n beetje ook.

20160410_091140

20160410_092409

We lopen de mist in en het is afzien. Blij dat we de cauberg in Limburg 3 keer hebben beklommen. Ha ha .. die is er niets bij.  Als het vlakker wordt kunnen we genieten van de schoonheid en de stilte.

20160410_125507

20160410_113645

Omdat wij een lange route hebben naar Oignies en Thiérache steken wij een stuk af. We laten een col van de 1e categorie rechts liggen. Niet omdat het teveel moeite kost maar gezien de afstand die wij vandaag lopen. We hebben een slaapplaats op 5 km verder gevonden dan de geplande route van 26 km. We moeten veel klimmen en afdalen. Maar het gaat super vandaag en we hebben er allebei veel zin in. De zon schijnt volop en we hebben een aantal keer onze sokken gewisseld i.v.m. de warmte door de vele hoogte verschillen. Het gaat zelfs super lekker, maar wat een anticlimax. Als we midden in het bos even rusten, lezen wij op een bord dat we de route naar Parijs bewandelen…. Oeps…. wij gaan toch via Reims. Dat betekent 5 km helemaal weer terug klimmen tot aan de brug over de Viroin en nog eens 2 uur de juiste kant op. Tjeempie dat is echt een behoorlijke tegenvaller. We hebben geen keus. Teruggelopen en beter opletten.

20160410_145515

20160410_171611

Gelukkig gaat het goed met onze voeten maar na verloop van tijd zijn wij helemaal gaar door de vermoeidheid. Uiteindelijk arriveren wij om 8 uur s ‘avonds bij ons huisje. De koel- en vrieskast zit vol met vlees en vis diepvries maaltijden. Dan maar zelf nog even een maaltijd koken. Er is meer dan genoeg.

IMG-20160413-WA0005

IMG-20160413-WA0003

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dag 16. Hierges- Oignies.

 1. Marion Goderd en Jesper zegt:

  Wat zijn wij Trots op jullie…….Kanjers….het is idd vandaag afzien zoals we lezen…maar de omgeving en jullie goede zin maakt alles goed….Rust goed uit en van uit Maastricht heel veel liefs en kracht…. We houden van Jullie dikke kus

  Like

 2. liefs van Wendela zegt:

  Wel een heel ander gezicht he, als de zon schijnt!! Wat een tegenvaller zeg dat je weer terug moest lopen.Gelukkig kwamen jullie er niet bij Parijs acher ha ha .Veel liefs van mij x

  Like

 3. Peter zegt:

  Eet smakelijk. Zorg maar dat jullie buikje lekker vol komt en slaap maar lekker

  Like

 4. Elly Krijt zegt:

  Wow, luitjes, dat valt tegen! Konden jullie niet een nachtje extra blijven na zo’n wandeling? Er zit toch ook nog wel eens een rustdag ingepland? Wens jullie veel sterkte en scherpte! Liefs…..Elly

  Like

 5. Paul Ursem zegt:

  Bonjour Dre en Mo, wij (Henk en Paul Ursem uit Heiloo) hebben vorig jaar ook in Olloy de verkeerde route gepakt ! Wij kwamen aan in Nismes 8 km verderop. Uiteindelijk hebben we ook in vakantiehuisje “Vallee des Pres” geslapen. Hou vol, op naar Rocroi.

  Like

 6. Oh das schrikken….jullie komen echt met getrainde spieren terug 😉

  Like

 7. Jan Vijn zegt:

  Mooi om te lezen dat het jullie goed gaat, ondanks soms een tegenvaller. Respect!!

  Like

 8. ed sko zegt:

  Jemig Andre en Mo, het is best zwaar zo te zien. Neem diep mijn petje af. Ontzettend moii om te zien dat jullie wel heel erg genieten.

  Like

 9. Loes Holla zegt:

  Ik geniet van jullie verhalen en mooie foto’s. Zeker een tegenvaller weer helemaal teruglopen de berg op. Veel sterkte aan jullie voeten..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s