Dag 15. Hastière – Hierges

20160409_103205

IMG-20160411-WA0052

Het is weer verder lopen langs la Meuse. Nu brengt zij ons tot in Frankrijk. In Givet aan de Maas nemen wij een koffie en een appelgebak op z’n Frans. Heerlijk. Het is druk op de brug. Veel politie en anderen met zwaailichten. Alles wordt afgezet en wij vragen ons af of wij wel goed en veilig zitten. Dat doen we. Eerste rang als de koploper en het peloton in achtervolging langs racen. 2 minuten en alles is weer voorbij. Ik moet denken aan de Tour de France. Helemaal naar Frankrijk rijden voor een korte blik op het voorbij razende peloton. Vond het altijd onzin en nu lijkt het alsof we er speciaal voor naartoe zijn gewandeld. Ha ha…

20160409_133524

Het machtige fort boven Givet is indrukwekkend. Mooi stuk handwerk is er geleverd. Als het uit het zicht verdwijnt nemen wij al weer bijna afscheid van de Maas.

20160409_140405

In de verte zien wij twee kerncentrales liggen. De witte rookpluimen komen ons tegemoet. Gelukkig buigt de route af en wandelen wij het binnenland in. Na flink doorstappen zien wij de kasteelruïne van Hierges liggen.

Pal daaronder vinden wij onze overnachtingsplek waar wij ook een heerlijk vegetarische maaltijd hebben gegeten. Wat in België moeilijk was is hier geen probleem.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 15. Hastière – Hierges

 1. Ivonne zegt:

  Lekker weer en lekker eten, niet verkeerd 😉

  Like

 2. Friedel Wilm zegt:

  Hoi, het ritme zit er goed in! Het weer wordt ook wat beter, hoewel dat per dag zo maar anders kan zijn. Bon courage et bon voyage!
  Hartelijke groeten uit Zaandam!

  Like

 3. friedelwilm zegt:

  Hoi, het ritme liter goed in! En het weer wordt ook wat beter, hoewel dat per dag zo maar anders kan zijn. Heel veel wandelplezier.
  Hartelijke groeten uit Zaandam

  Like

 4. Ken Jansen zegt:

  Ik moest even een inhaalslag maken. Alles gelezen tot nu toe vanavond. De eerste 15 dagen zitten erop. Succes uit Lelystad!!

  Like

 5. elly krijt zegt:

  mooie foto’s weer, genieten!

  Like

 6. Het wordt steeds leuker ( `t was al leuk hoor ) mutsen zijn af….en wat leuk om al die heuvels te zien, echt vakantie!!! Top hoor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s