Dag 13 en 14. Anhée – Hastière

20160408_091222

S ‘ ochtends weer vroeg op om van een lekker ontbijt te genieten. Hierna afscheid genomen van de 2 Hollanders op de fiets en wederom van het Nederlands. Jacques adviseert ons om onze route iets aan te passen daar een moeilijke passage langs de Maas onbegaanbaar is voor wandelaars i.v.m. de hoge waterstand. De eerste 5 km gaat prima en wij komen aan in Dinant waar we de abdij van Leffe bezoeken. Er hangt een sfeer van rust en stilte. Ook pikken wij nog een stuk van de dienst mee.

20160408_112925

20160408_113247

Later stappen we via een stuw over naar de andere oever. Het wandelt niet prettig, want we lopen langs een drukke autoweg en niet zonder gevaar. Er wordt hard gereden. Na 1 km zien wij een oude spoorrails liggen en besluiten om hierover te gaan lopen. Het blijkt een hele uitdaging. Het spoor is overwoekerd met bramenstruiken en wij blijven hangen met onze schoenen, broek of jas. Zwaar om doorheen te komen. Het enige wat onbreekt is de klewang om een doorgang te hakken.

20160408_140246

Terug naar het beginpunt is geen optie. Door ploeteren maar. De 5 km per uur wordt lang niet gehaald. Pfff.. Een uur later en bijna niets opgeschoten stappen wij bij de eerste mogelijkheid van het spoor af. Een ervaring rijker. De autoweg weer op. Gelukkig komen we na een aantal kilometers een veer (bootje) tegen die ons vlak voor Hastiere op de andere oever van de Maas brengt. Wat een rust en heerlijk dobberen op de Maas.

20160408_154351

We hebben in Hastiere een overnachting in een B&B geregeld en zijn de enige gasten omdat ze een verbouwing hebben. Eén kamer is klaar en dat is die voor ons. Ook hier veel rust.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 13 en 14. Anhée – Hastière

 1. Ada hooijschuur zegt:

  Blij weer iets van jullie te horen. De bramen struiken maar met rust laten, er zijn meer wegen naar….santiago . Het komt vast wel goed met een goede begeleiding, alleen is het motto goed luisteren . Veel liefs van ons

  Like

 2. Fleurtjes zegt:

  Jullie gaan goed! Erg leuk om het zo mee te beleven! Succes! Ingrid en Hans fleur.

  Like

 3. marjan hulskamp zegt:

  veel bewondering voor jullie.
  en wat komen jullie mooie mensen onderweg tegen. liefs

  Like

 4. Geweldig, elke keer even kijken op Google Maps waar jullie nu zijn….het gaat erg snel hoor….wat een mooie omgeving Hastière….:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s