Dag 1 Eindhoven – Vessem 15 km.

 

20160327_125313

Na het feest van onze (schoon)vader blijven wij in het ouderlijk huis van Monique. Haar broer Ton en schoonzus Wanda komen ons nog even gedag zeggen en Suc 6 wensen. Een leuke verrassing vinden wij. Monique duikt niet al te laat haar slaapzak in terwijl ik nog ‘even’ aan het blog werk. We hebben al een aantal weken niets gepost en het blijkt een behoorlijk klus om het bij te werken. Als ik er genoeg van heb zoek ik ook mijn slaapzak op. Mmmm… Het is een onrustige nacht en ik ben vaak wakker. De volgende ochtend blijkt Monique hetzelfde te hebben ervaren. Hebben wij last van Camino Stress? Waarschijnlijk wel. ’s ochtends staat ons ontbijt al klaar. Wat een verwennerij in ‘Annie’s Bistro’. Monique haar zus Ingrid en zwager Ben komen ons ook uitzwaaien. Dan is het tijd om te gaan. Knuffelen, zoenen, een traantje wegpinken en op naar Eindhoven. De spanning blijft ons parten spelen en het toilet in de trein krijgt meerdere keren bezoek van ons. Op station Eindhoven gaan wij op zoek naar de zuidelijke uitgang. Santiago de Compostela ligt tenslotte in het zuiden. Zo zetten wij de eerste echte stappen op onze Camino. Het lijkt onwerkelijk. Zo ben je in Heemstede en zo wandel je richting de eerste overnachtingsplek in Vessem. Ondanks het oefenen en de voorbereiding valt het gewicht van de rugzak tegen. Ook de gedachten aan wat we mee hebben blijft door onze hoofden spoken. Hebben we wel alles mee of is het toch te veel. Ook zijn we bezig met het thuisfront. We zien onze dierbaren tenslotte 4 maanden niet face to face. Wandelen door een stad kan leuk zijn maar vandaag even niet. Het duurt best wel lang voordat we de stad uit zijn. Vlak bij Vessem worden we nog even getest op onze reactiesnelheid. We zagen de wolken wel, maar dachten het kan nog wel even. Althans ik. Ja ja zo werkt het niet. Voordat wij de poncho’s aan hadden waren wel al aan één kant nat geregend. En wat een plotselinge storm.. Poncho’s wapperend als vlaggen in de wind. Hilarisch moment. In Vessem aangekomen worden wij gastvrij onthaald en komen wij bij met een kop thee.

20160327_170336

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 1 Eindhoven – Vessem 15 km.

  1. Anna zegt:

    Yeahh…nu voor het “echie” toi toi toi …Ik ben d r klaar voor haha om jullie reisverslagen te lezen.

    Like

  2. Elly Krijt zegt:

    Oh, Monique, een beetje vies gezicht naar de Pelgrimshoeve, zal nog wel een beetje onwennigheid zijn. Veel succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s