Gernika – Bilbao – Logroño

Na onze natte ervaring van gisteren en een warme nachtrust, de kachel moest wel aan blijven om alle kleding en schoenen droog te krijgen, gooien we het roer om. We besluiten vandaag de trein naar Bilbao te nemen en verder af te reizen naar Logroño. Een stad op de Camino Française.

Het idee is contra Camino te wandelen richting Puenta la Reina. De cirkel is dan nagenoeg compleet en ronden deze dan af met een bezoek aan Pamplona. Tijd genoeg en minder vochtig op de route.

Het valt ons op dat het openbaarvervoer in Spanje goed geregeld is en bovendien goedkoop. Oké, sommige stations sluiten niet helemaal op elkaar aan, lees trein en bus, maar dat is het dan ook.

Als je elke dag doorstapt geeft zo’n reis-en rustdag, want dat is het in feite, een vreemd gevoel. Je laat je fysieke lichaam rusten, maar het wil toch ook weer verder. Het blijft mij intrigeren.

In Bilbao hangen we rond in het centrum en bezoeken de St. Jacobskerk. Een oudje en in het verleden een toevluchtsoord voor pelgrims. De moeite waard om te bezoeken.

Ha, kijk nou eens. Tegenover de kerk zit een winkel met diverse sierraden. Mo is al langere tijd op zoek naar een nieuwe ketting voor haar hanger. Het lukte maar niet. Ook niet in Nederland. De alleraardigste Spaanse schone dame heeft het zo gefikst. Mooi toch weer. Allemaal blij.

Zelf probeer ik ook nog een leuke pet te scoren. Helaas lukt dat niet i.v.m. de beperkte keus en de winkeliers die genieten van hun siësta. Spotten de favoriete dog van Moppie en happen weer iets weg op een terras. Life is good. Of kan het op een andere manier beter?

Gelukkig heb ik Snapchat en WhatsApp en ben regelmatig online in contact met Lievie en Moppie. Ze hangen rond in Thailand met hun opa, oma, tante en mams en zie dat ze genieten. Hoe mooi is dat. Was wel even schrikken dat Moppie opgenomen was in het ziekenhuis i.v.m. een allergische reactie op bepaald voedsel. Je bent dan toch wel ver weg.

In Logroño stappen we linea recta naar de albergue en claimen een bed in het Duits. Leuk hoor al die verschillende talen.

We zijn beide nieuwsgierig naar morgen. Naar de “Contra Camino”.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gernika – Bilbao – Logroño

 1. Elisabeth zegt:

  Heerlijk al die wendingen en verrassingen en te lezen en te zien dat jullie zooooo genieten!

  Like

 2. Greet den Hartoog zegt:

  Wat een mooie reis maken jullie. En al die kilometers te voet.

  Like

 3. Cees Abbring zegt:

  Goed zorgen voor lichaam,geest en Spirit is super belangrijk,prachtig om dit alles in jullie avontuur te zien!
  Groeten en Namaste!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s