Puenta la Reina (Navarra)

Gisterenavond was het zover. De groep Los Templarios de Camino Aragonés valt als puzzelstukjes uit elkaar.

Voor het laatste gezamenlijke avondmaal botsen het Italiaanse en Spaanse temperament even met elkaar. De vermoeidheid na de 3 x 30km plus laat zich gelden. Tranen en trots worden even later getransformeerd naar wederzijds begrip en Amor. Hoe mooi is dat.

J. helpt mij met het verwoorden van mijn gevoelens in woorden aan de groep. Het komt binnen bemerk ik. De servetten krijgen voor even een andere functie.

Op mijn innerlijke vraag voor wie het hart van de Camino bestemd is, gekregen van Hanneke na haar fietscamino naar Santiago de C, kreeg ik vanavond subtiel antwoord.

A is zichtbaar ontroerd als ik haar het hart geef en vertel hoe ze het kan gebruiken.

Vandaag vertrekken we als één van de laatste uit de albergue. Lekker relaxed ploffen we neer voor een ontbijt. Koffie met melk en een soort van Berliner bol. Een zoete herinnering uit mijn jeugd.

“Op een vast moment in de week kwam hij langs op zijn veredelde fietskar met z’n Berliner Bollen en zong “Bolletje bol, lekker bij de koffie, lekker bij de thee, bolletje bol”

Heb hem zelf nooit ontmoet, mijn ouders kochten de BB’s zelf. De venter zal nooit geweten hebben wat hij met z’n gezang vastgelegd heeft in mijn herinnering en hoe het mij vandaag diep raakt. Even een servet pakken.

De Camino Aragonés zit er op. De aanlooproute vanaf Lourdes naar de Col de Somport en de Camino Aragonés zelf waren mooi en uitdagend tegelijkertijd. Weer een voorbeeld dat je alles op het zelfde moment ervaart. Mooi thema om te blijven onderzoeken tijdens het mediteren.

Omdat we nog flink wat dagen over hebben besluiten we spontaan om te gaan bussen naar San Sebastian om een gedeelte van de Camino del Norte te stappen.

Richting de bushalte treffen we MMM, I en F aan op het terras. Nog een laatste knuf en hop hop we gaan. Hee, waar is mijn hoed, ach nee hè? Nummer drie laat I met een grote glimlach zien aan het aantal opgestoken vingers. Ze weet van mijn uitdaging met die dekselse hoofddeksels. MMM brengt hem al rennend naar mij toe. Super…..

Als verrassing zwaaien ze ons ook nog uit als wij de bus instappen……….

Liefde Is.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Puenta la Reina (Navarra)

  1. Carry zegt:

    Prachtig !
    Ook bij mij komt het binnen…… wederom dank voor het delen van jullie ongelooflijk mooie reisverhalen.
    Veel plezier in San Sebastian, waar ik samen met Donna mooie herinneringen aan heb😊
    Liefs Carry

    Like

  2. Ada hooijschuur zegt:

    Wat is het toch weer mooi geschreven,diep vanuit het hart.
    Kom maar weer snel terug om ons de nodige diepte te doen ervaren
    Liefs ada

    Like

  3. Elly krijt zegt:

    De versmelting van jullie op de laatste foto is voelbaar mooi💓. De liefde geeft wandelkracht.

    Like

  4. Wilma Frederiks zegt:

    petje af voor jullie prestatie, maar vooral dank voor de openhartige woorden en foto’s. Liefs van mij.

    Like

Plaats een reactie