Dag 103 en 104. San Martin del Camino – Murias de Rechivaldo – Foncebadón.

IMG-20160712-WA0032

Na een nacht op zaal te hebben gelegen met 20 stapelbedjes, die alleen door ons werden bewoond vannacht, hebben we heerlijk geslapen. We zijn al vroeg op en beginnen de etappe op een heel lang smal pad richting de bergen. Ik vind de route super. In het volgende dorp starten we eerst met een ontbijt, want koffie zetten kunnen ze echt in Spanje. Dré krijgt op het toilet de opera Nessun Dorma in zijn gedachten en begint te zingen. Na de laatste druppels sinaasappelsap te hebben opgedronken is het weer genieten van de natuur.

IMG-20160712-WA0037

IMG-20160712-WA0041

Het is al snel warm, maar goed te doen. Na zo’n 6 km komen we in het plaatsje El Ganso langs een klein barretje, waar een man gitaar speelt en ons toezingt. De wierrook die wij even daarvoor roken blijkt hier zijn oorsprong te hebben. In het barretje hebben ze geen verse jus dus hangen wij onze rugzakken weer op onze natte rug en lopen verder.

IMG-20160712-WA0031

IMG-20160712-WA0035

Echter, Dré blijft plotseling staan en luistert naar de gitaarspelende man en loopt naar de wierrook. Hij zwaait met zijn hand en de gitarist stopt met spelen en pakt de wierook en reinigt spontaan Dré zijn chakra’s.

IMG-20160712-WA0030

IMG-20160712-WA0036

Ik wil er een foto van maken, maar dat wil de man niet. Ook goed ! Dré en de man wensen elkaar een goed leven toe en wij gaan weer verder. Wat een spontaan en mooi moment toch weer. Een straat verder blijkt er in een andere ‘bar’ wel verse jus te zijn. Als wij er van sippen klinkt het lied Nessun Dorma uit de luidsprekers. Kippenvel moment voor Dré omdat dat één van de favoriete opera nummers van zijn pa was. Hij krijgt er een antwoord mee op zijn eerder gestelde vraag.

IMG-20160712-WA0034

IMG-20160712-WA0040

We vorderen onze wandeling en komen in de plaats Rabanal del Camino en gaan vanaf hier naar Foncebadón. En dan komt het echte camino gevoel weer terug. Als iedereen loopt te puffen van de hitte, gaan wij voluit.
Het is namelijk een klim en dat missen we hier erg in Spanje . Net als in Frankrijk lopen we met gemak omhoog en genieten hier erg van. Voor ons is dit de camino. We duiken snel een auberge in en doen meteen onze dagelijkse handelingen.

IMG-20160712-WA0044

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Dag 103 en 104. San Martin del Camino – Murias de Rechivaldo – Foncebadón.

 1. Jan Stevens zegt:

  Foncebadon met zijn IJzeren Kruis een hoogtepunt op de Camino Frances
  Hier laat je symbolisch de last van je leven achter
  Het gaat nu hard op Santiago aan, nog even en het is voorbij maar over gaat een Camino nooit
  Een ervaring voor jullie hele verdere leven
  Nu nog even volop genieten
  Met pelgrimsgroeten
  Jan

  Like

 2. Ada hooijschuur zegt:

  Bijzondere verhalen en een bijzonder stel, mooi om te lezen, liefs

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Wat vorderen jullie in rap tempo. Eigenlijk, Monique, zou je op een rustdag een massage moeten krijgen voor je benen, ik denk dat je daar baat bij hebt. En Andre, machtige ervaring met het stuk uit de opera, mooi allemaal!

  Like

 4. peter zegt:

  het is luik te zien die twee prachtige mensen met de zon overgoten gezichten nog een klein
  stukje we wachten weer op de volgende ervaringen

  Like

 5. Bijzonder de spontane reiniging zonder woorden, heel bijzonder!

  Like

 6. Ivonne zegt:

  Het is bijna jammer dat jullie er al “bijna” zijn. Elke keer weer fijn om te lezen dat er zoveel lieve mensen op jullie pad verschijnen 😊. Fijne reis nog 💋 Van mij

  Like

 7. Carry zegt:

  Wat fijn dat je ‘het goede gevoel’ weer terug hebt gekregen Mo!
  Prachtige foto’s van de onverharde wandelpaden door het heuvellandschap. (Raakt mijn emotie). Geniet van de resterende kilometers 🙂 Big Hug, Carry

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s