Dag 94. Hornillos de Camino – Castrojeriz.

IMG-20160630-WA0001

Gisteren hebben we een super gezellige avond gehad in Hornillos del Camino. Het was eigenlijk niet de bedoeling om in deze plaats te slapen, maar om 6,5 km verder iets te gaan zoeken om te overnachten.

IMG-20160630-WA0023

Na de lunch trokken wij onze wandelschoenen weer aan om verder te trekken. Na 25 meter gewandeld te hebben zei Dré; ‘Nee het voelt niet goed om verder te gaan. We blijven hier overnachten. Tja als Dré dat zo met zijn gevoel zegt, dan weet ik dat we daar gewoon gehoor aan moeten geven. We checken in bij de Auberge en doen onze automatische handelingen. Dan besluiten we naar de kerk te lopen om hem even te bekijken. Het is vroeg in de middag en we hebben alle tijd. We zijn nog maar net bij de kerk en ontdekken daar ook een municipal. En wie zien we net uit de municipal komen?  Ja hoor, Sascha. De Duitse jongen waar we al een aantal keer mee hebben opgelopen. Dat is toevallig. Hij is daar samen met een aantal pelgrims en het voelt meteen vertrouwd. Het gevoel is wederzijds want we worden uitgenodigd om ’s avonds met elkaar te koken en te eten.

IMG-20160628-WA0007

IMG-20160630-WA0026

Er lang over nadenken hoeft niet en we nemen het aanbod aan. Maar eerst gaan we terug naar onze auberge om te rusten. Als we de deur opendoen staat plots François  de Luxemburger voor de deur.

IMG-20160628-WA0011

Wat een mooi weerzien. Ook hij spreekt uit dat hij er op gehoopt heeft ons weer terug te zien. Toeval bestaat niet, weer een bewijs. We zijn weer op het juiste moment op de juiste plaats.

Om 07.30 uur verlaten wij als laatste de albergue. Iedereen is weer vroeg de deur uit. Hoe zal dat straks zijn als het warmer wordt? Gaan wij dan ook eerder op pad om het warmste moment van de dag te vermijden?

IMG-20160630-WA0025

IMG-20160630-WA0022

Doordat wij al zo’n 2000 km in de benen hebben ligt ons staptempo gemiddeld hoger dan dat van de andere pelgrims. En zo passeren wij na verloop van tijd de eerder vertrokken pelgrims. De solo-pelgrim, de groeps-pelgrim enz.  Wij beginnen ze al aan hun loop, gekwetter en of kleding te herkennen.

IMG-20160630-WA0017

De weg naar Castrojeriz is afwisselend en brengt ons weer tot onszelf. Soms lopen wij samen en dan weer alleen. Het past ons goed.

IMG-20160630-WA0024

IMG-20160630-WA0021

In Castrojeriz hebben wij een intiem gesprek met C uit Canada. Een gepensioneerde accountant. Heb al eerder kort met hem gesproken en toen was het nog wat aftasten voor hem. Vandaag gaat hij echter direct de diepte in. Wij praten over zijn jeugd en de, in de ogen van het kind, gemiste liefde welke zijn ouders niet met hem konden delen. Hoe bijzonder is dat toch telkens weer. Bij alle drie springen de tranen in de ogen, maar wat hij misschien niet beseft is dat er een bijzondere energie om ons heen hangt. De liefde van onze wederzijdse ouders. Ook praat hij over zijn kinderen en geeft zonder het te beseffen een waardevol advies aan ons. Ik ben er in iedergeval diep door geraakt.

IMG-20160630-WA0027

 

IMG-20160630-WA0018

IMG-20160627-WA0006

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 94. Hornillos de Camino – Castrojeriz.

 1. Hanneke zegt:

  Mooi ….

  Like

 2. marjan hulskamp zegt:

  Tja…wat valt er eigenlijk nog te zeggen. Prachtig.

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Wederom, schitterend! 👍

  Like

 4. Ada hooijschuur zegt:

  Een kleine zin uit een ander zijn mond, kan heel veel te weeg brengen, zo bijzonder dat je dan diepgeraakt wordt, beleef en geniet hiervan, liefs

  Like

 5. friedelwilm zegt:

  Hoi Lieve Monique en André! Jullie schieten lekker op tussen bijzondere pelgrims met mooie en emotionele ontmoetingen. Wat een afstand hebben jullie gelopen zeg! Heel veel plezier en hartelijke groeten uit Zaandam!

  Like

 6. Ida en Henk zegt:

  Als ik jullie verhaal (verhalen) lees lest mij niet meer en minder dan respect en bewondering. Alhoewel ik, bij jullie vergeleken, pas kom kijken weet ik, na 11 Vierdaagsen van Nijmegen van 200 per week, toch iets meer van wandelen dan de gemiddelde Nederlander hoor!!!! MAAR wat ben ik een kleine beginneling in vergelijking bij jullie zeg. Chappeau!!!!!!!!!! In nederige bewondering en jullie zijn er bijna…………………. EN als jullie denken dat jullie niet meer verder kunnen, op dat moment kun je nog de helft verder dan de gelopen afstand tot dusver………… Succes en houdt vol, want de laatste loodjes……….. Speciale groet van Henk (van Ida).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s