Dag 83. Muruzabal – Estella.

IMG-20160617-WA0084

We hebben er weer zin in vandaag. Op naar een bakker in het volgende dorp, want het ontbijt is nogal tegen gevallen. Het is maar 5 km stappen naar Puenta la Reina en dat moet lukken op een kom melk met cornflakes.

Ha, wat is het toch heerlijk om vroeg op pad te gaan. De grond is nog vochtig en het ruikt heerlijk. En dan de stilte……. We genieten volop.

IMG-20160617-WA0092

 

In Puenta la Reina vinden we een bakker waar we ook een kop koffie kunnen drinken. In de vitrine liggen allemaal lekkere dingen en de kleverige koeken die mij eerder zo lekker gesmaakt hebben. Met andere woorden. Het genieten gaat gewoon door. Als de laatste koekkruimels op zijn laten we onze stokken weer neerkomen op de straatstenen van Puenta la Reina. Het klinkt leuk zo tussen de huizen. Tak tak tak…

IMG-20160617-WA0090

IMG-20160617-WA0082

Aan het einde van de straat zien wij een oude Romaanse kerk die bewoont is door ooievaars en ook nog open is. Het interieur is gelukkig nog basic, wat inhoudt dat er geen overdaad in deze kerk is. Wellicht de reden dat de kerk open is. Ik kan het niet laten en even later klinkt de Om-klank door de kerk. Wat een mooie akoestiek heeft deze ‘klankkast’. Ons lichaam trilt weer heerlijk mee met deze klank die alles in beweging heeft gezet en houdt.

IMG-20160617-WA0079

Voor we het weten staan we op de Puenta la Reina, die ook ons weblog siert. De brug is ooit in opdracht van een koning gemaakt, opdat het volk makkelijker de diepe rivier over kon steken. Wat een nobel streven en mooi voorbeeld hoe overvloed gedeeld kan worden ter faveure van de bevolking en daarmee de maatschappij als geheel.

IMG-20160617-WA0080

Onderweg lopen we langs een uit de kluiten gewassen moestuin die er perfect bij ligt. De aanblik ervan brengt mij direct terug naar mijn jeugd en mijn vader. Zo had hij het graag gezien denk ik hardop. Hetzelfde gebeurt als we langs een geploegd stuk grond lopen. De kluiten zijn nog te groot om prettig mee te kunnen werken denk ik en het kluiten meppen samen met mijn vader flitst plots langs mijn ‘geestesoog’ voorbij.

IMG-20160617-WA0076

IMG-20160617-WA0086

Na een paar kilometer staat er een kleine, maar mooie conifeer aan de kant van de weg. Iets trekt mijn aandacht en ik stop om er naar te kijken. Weer moet ik aan mijn vader denken en hoe hij zelf coniferen teelde op een simpele maar effectieve manier.

Ik deel mijn ervaringen met Monique en we lopen verder naar het volgende dorp. Het plan is om daar iets te eten omdat we best wel trek hebben. In het eerste de beste restaurant ploffen we neer en ik bestel koffie, tortilla, brood met kaas en gazpacho. Plots wordt mijn aandacht getrokken naar twee letters in het woord

gazPAcho en tegelijkertijd laten de speakers een mooie aria horen gezongen door Pavarotti. Mijn PA hield van Opera en kon goed (mee)zingen en voor ik het weet vloeien de tranen over mijn wangen en voel ik mijn pap zo dichtbij.

IMG-20160617-WA0055

Wat gaat het diep dit keer en wat een liefde voel ik. Zo zit ik ongeveer een kwartier te huilen van de liefde voor en van mijn vader en de pijn van het gemis. Al weer 22 jaar geleden dat hij plotsklaps de overstap naar de andere kant van de sluier maakte, maar de liefde voor elkaar is still strong.

IMG-20160617-WA0078

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Dag 83. Muruzabal – Estella.

 1. Marion Go en Jesper zegt:

  Dat heb je mooi op het Blog gezet……..weet wat je bedoeld…..ik pik nu ook een traantje weg
  en niet te veel van die zoete taartjes eten……grapje die zijn idd heerlijk….Dikke kus voor jullie
  beide van ons

  Like

 2. Marion Go en Jesper zegt:

  Weet wat je bedoeld……..ik prik nu een traantje weg….mooie omgeving en mooie foto’s
  …..niet teveel van die zoete taartjes eten…grapje ze zijn idd heerlijk.

  Dikke kus van ons

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Wat zijn er toch een mooie aanwijzingen, ook echt voelen dat hij mee loopt, je gedachten waren er niet voor niets. Ik vind trouwens jullie foto van de brug mooier als op het blog, de gewelven zijn helemaal rond als spiegeling, prachtig!

  Like

 4. Loes Holla zegt:

  Mooi Andre.. De energie van je vader is bij jullie samen. Ik denk dat hij jullie kracht geeft voor de km’s die jullie nog moeten gaan. Vandaar de regenboog.

  Like

 5. Elisabeth zegt:

  Mooi en kostbaar deze momenten, geschenken! Dank je voor het delen hiervan.
  Elisabeth

  Like

 6. marjan hulskamp zegt:

  kan alleen maar zeggen…. wat mooi

  Like

 7. Jan Stevens zegt:

  De Camino is een en al MYSTERIE Toevalligheden bestaan niet op de CAMINO
  Je intense gevoelens prachtig verwoord
  Ervaringen en indrukken voor je hele verdere leven
  GENIET met volle teugen
  Met pelgrimsgroeten
  Jan Stevens

  Like

 8. Ida en Henk Groenewegen zegt:

  Ahaa, nu snappen wij het!!!!! Jullie lopen niet alleen op inzet, karakter, volharding, training, conditie, etc, etc maar, gezien de vitrine van een klein bakkertje zo’n 2000 km van hier, vooral op suikers, koolhydraten, cholesterol verhogers, vetten etc. HiHi, zo kunnen wij het ook wel hoor!!!!!!
  Houdt vol he en wij volgen jullie met veel interesse en plezier.
  Geroetjes Ida en Henk

  Like

 9. Petra Oostenrijk zegt:

  Hi Andre en Monique,
  In gedachten loop ik met julie mee. Dit moet een ervaring zijn voor jullie om nooit te vergeten. Ik geniet van jullie verhalen, wens en bid voor jullie, dat deze tocht julie brengt wat jullie zoeken. Bedankt voor jullie mooie berichten. Groetjes Petra

  Like

 10. Ada hooijschuur zegt:

  Wat een mooie omschrijving van je gevoelens en herinneringen aan je pa, toevallig vandaag zou mijn vader 110 jaar oud zijn geworden, en hij komt dikwijls in mijn gedachten zoals nu op zijnverjaardag

  Like

 11. Karin Wisman zegt:

  Dit is liefde,jij voor je vader, ik voor André en mijn moeder….en voor alle anderen die we missen…..wat mooi dat je dit zo voelt.

  Like

 12. Hanneke Piek zegt:

  WOW lieverds…wat mooi allemaal…
  En wat zien jullie er fantastisch uit!!!

  Like

 13. Ivonne zegt:

  Er zijn daar teveel lekkere bakkertjes!
  En fijn zulke momenten met je vader, André en mooi dat je dit met Mo kan delen. ❤

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s