Dag 81. Zubiri – Pamplona.

 

IMG-20160617-WA0019

Na een goed ontbijt in ons pension gaan we vandaag richting Pamplona. Een grote stad in het noorden van Spanje dat onder andere bekend is om zijn jonge mannen die voor een horde stieren uit rennen.

IMG-20160617-WA0018

IMG-20160617-WA0015

Het is weer een hele mooie route met veel klimpartijen. Je hebt geen routeboekje meer nodig, want alles staat goed aangegeven met gele pijlen en caminobordjes op stenen pilaren. Verdwalen kunnen we niet meer. Tenminste?

IMG-20160617-WA0017

Veel pelgrims die nu voor de 3e dag aan het lopen zijn vertellen dat ze erg vermoeid zijn of last hebben van pijntjes. Het komt ons bekend voor. Gelukkig gaat het met ons goed op dit moment.

IMG-20160617-WA0016

Onderweg is er een koffietentje waar wij natuurlijk even halt houden om wat cafeïne tot ons te nemen. We genieten er telkens weer van en het lijkt al een gewoonte geworden. Spanje is helemaal in het teken van de camino en de pelgrim. Dat merken we aan het gedrag van de mensen en de hoeveelheid reclameborden langs de route. Iedereen wil een graan meepikken.

IMG-20160617-WA0012

 

IMG-20160617-WA0020

Omdat André de ‘traditionele’ route wil wandelen stappen we nog een heuvel op in plaats van de route langs de rivier. Op de heuvel staat een oude romaanse kerk die voor ons wordt open gedaan en waar wij een stempel krijgen als we er om vragen.

IMG-20160617-WA0022

IMG-20160617-WA0025

Als we in Pamplona bij de Cathedraal arriveren stappen wij de eerste de beste refuge in voordat we de stad gaan verkennen. Het blijkt een goede keuze. Het is er schoon, rustig en goed georganiseerd. Perfect en midden in het centrum. Via internet heb ik gelukkig een schoenmaker gevonden om de hakken onder mijn schoenen te voorzien van profiel. Het is op 5 minuten lopen van onze refuge en nagenoeg langs de route van morgen. Een prettige bijkomstigheid. Als wij geïnstalleerd zijn wandelen we naar de schoenmaker. Hij verteld ons dat ze morgenochtend om 9:30 uur klaar zijn. Gelukkig hebben we bij deze refuge de mogelijkheid om tot 10:00 uur te blijven. Camino ‘toevalligheden’ noemen we dat. Dus helemaal goed en morgen even lekker uitslapen hoop ik.

IMG-20160617-WA0024

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 81. Zubiri – Pamplona.

 1. Jan Lazeroms. zegt:

  Wat leuk om weer wat berichten van jullie te lezen,ook de bijbehorende foto,s zijn weer prachtig.
  Zo te zien zit het weer nu ook eens mee ,wat de pelgrims natuurlijk verdienen na al die regen van de afgelopen maanden.
  Wij wensen jullie nog heel veel mooie dagen toe en veel plezier.
  Gr Jan en Hanneke.

  Like

 2. Wat een mooie foto`s weer! Ik zou ook denken dat je niet meer zou kunnen verdwalen met al jullie mede-lopers….maar toch? alweer nieuwe zolen? loop je dubbel, ;), André nog niet aan vernieuwing toe? of neem je hem in de houtgreep mee? okee, genoeg 😉 Heel veel plezier!

  Like

 3. Elisabeth zegt:

  Prachtige foto’s. Hebben jullie de Casa Paderborn? Daar kun je ook een boekje, weegt niks, kopen met veel adressen. En toevalligheden bestaan niet, dat weten jullie toch wel?! Dat Is Jacobus, gewoon vragen aan hem en het Universum, werkte bij mij prima. Buen Camino

  Like

 4. Ida groenewegen zegt:

  Het is weer genieten van jullie mooie verhalen en de prachtige foto,s.

  En alweer in spanje, wat gaat de tijd snel. Ja voor ons is het makkelijk praten zo achter de computer

  maar jullie moeten het lopen, nou moeten.

  We hebben donderdag geluncht met je ouders en natuurlijk schoonouders, was heel gezellig.

  Nou lieve Monique en Andre heel veel succes de volgende etappes.

  Groetjes Henk en Ida

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s