Dag 77. Ostabat – Saint Jean Pied de Port.

IMG-20160611-WA0018.jpg

Het is een warme nacht geweest op de zolder van de verbouwde boerderij. Gelukkig is het niet volgeboekt en wij slapen daarom toch nog prettig door tot 03:50 uur. Ha ha …. Ik kan er de humor wel van inzien als de huishaan helemaal los gaat en ons wakker kukelt.

IMG-20160611-WA0056

Het dorp Ostabat is agrarisch en dat kun je merken. De walm van de mesthoop dringt door de openstaande ramen naar binnen en het aantal vliegen is groter dan het aantal inwoners incluis pelgrims.

IMG-20160611-WA0059

Ook het vee loopt los door de straten. Heb nog even een oververhit schaap gekoeld door wat water over haar kop te gieten. Waarna zij met behulp van de boer verder is gewandeld richting stal.

IMG-20160611-WA0050

 

IMG-20160611-WA0058

IMG-20160611-WA0033

Het dorp is een echt knooppunt. De noordelijke en oostelijke pelgrimsroutes komen hier samen en gaan vanaf hier als één wandelpad verder over de Pyreneeën. En dat merken we direct als wij richting Saint Jean Pied de Port wandelen. Het is voor onze begrippen al druk met wandelaars op de weg en hebben het gevoel alsof we met een wandelclub op pad zijn. Dat is wennen.

IMG-20160611-WA0028

IMG-20160611-WA0049

Voor we het door hebben arriveren we voor de poort van Saint Jean en komen de emoties los. Zo komt er een eind aan onze wandeltocht door het Franse land en start de Camino Frances in Spanje.

IMG-20160611-WA0048

IMG-20160611-WA0053

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Dag 77. Ostabat – Saint Jean Pied de Port.

 1. Elisabeth zegt:

  Van harte gefeliciteerd met jullie geweldige mijlpaal, ff heel Frankrijk doorgelopen! Chapeau. Het is heel leuk om jullie te volgen en alles weer mee te beleven. Dank voor jullie verhalen! En ultriea et suseia, straks de Sterrenweg op, de Camino, grtjs Elisabeeth

  Like

 2. Ivonne zegt:

  Zal idd wel raar zijn om in een “wandelclubje” terecht te zijn gekomen 😉. Maar ook dat zal ook de nodige ervaringen opleveren. Dit stuk hebben jullie alvast gehaald met verve op allerlei vlakken. 💗

  Like

 3. Viool zegt:

  Señor en señora

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Wauww gewoon even naar Spanje gelopen jullie!
  Toppers!!!!!

  Like

 4. Ada hooijschuur zegt:

  Wat een belevenissen, mooi om te lezen hoe het jullie raakt.
  En wat een overwinning Frankrijk achter jullie gelaten. Top hoor Monique en André.
  Op naar de volgende uitdaging, Spanje met zijn Pyreneeën zet hem op.

  Like

 5. Carry zegt:

  Wauw! Lijkt me zeker een emotioneel moment de grens van Frankrijk over naar Spanje! Gefeliciteerd Kanjers! Hoop dat dit moment jullie veel nieuwe energie geeft waardoor de Pyreneeën als flamingo dansers overwonnen worden 😉 “Agradable paseo”

  Like

 6. Elly Krijt zegt:

  Hoe fantastisch, dat jullie in Spanje zijn! Hier gaat het leven zijn alledaagse gangetje, druk zijn met van alles, terwijl jullie al die tijd gelopen hebben en dan ineens het laatste stuk voor ogen hebben. Gaat het voor jullie zelf ook zo snel? Ik geniet van alles wat jullie doorsturen, nog heel veel loop plezier!

  Like

 7. Marion zegt:

  Fantastisch dat jullie al heel Frankrijk doorkruist zijn! Petje af hoor. Ik geniet heel erg van jullie verhalen. Benieuwd hoe het in Spanje zal zijn. En de Pyreneeën over. Kuitenbijters 😱 Houd vol, blijf genieten en blessurevrij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s