Dag 74. Beyries – Orthez.

IMG-20160610-WA0048

Na gegeten en geslapen te hebben in een soort sportzaal op veldbedden gaan we voor een korte etappe van 17 km.

Het is ook nu weer super warm om te wandelen. Ongeveer 30 graden. Wij arriveren lekker vroeg in het stadje en dat is weer heel handig. Zo ook vandaag, daar we kunnen overnachten in de refuge van het dorp. We laten onze rugzak achter bij de vvv en gaan lekker een hapje eten. Bij terugkomst staan de 3 luxemburgers, Gauthier en Lieve ook te wachten voor een plek …Gezellig hoor.

PIMG-20160610-WA0056

 

De gite is in een historisch pand gevestigd met een echte wenteltrap. Het geeft een romantisch indruk.
Nadat we ons geïnstalleerd hebben in de gite gaan we richting de post om overtollig gewicht naar Heemstede te sturen. Want wat niet gebruikt is de afgelopen weken verwachten we ook niet in Spanje te gebruiken. Het is in totaal één kilo aan kleding en andere zaken. Wat zal die rugzak minder zwaar zijn zeg.
IMG-20160610-WA0065

IMG-20160610-WA0067

Om mijzelf te verwennen ga ik richting de kapper. Even mijn haar pimpen. André laat zijn kalende bol ook nog even scheren en gaat daarna wat drinken op een gezellig plein. We treffen elkaar daar weer en vergeten onze afspraak met de vrijwilligers om 18:30 uur. Zon, drank en een vermoeid lichaam helpt niet echt om afspraken na te komen. Samen met Lieve eten we wat en nemen er na weer afscheid.

IMG-20160610-WA0058

IMG-20160610-WA0079

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 74. Beyries – Orthez.

 1. Leuk allemaal hoor en petje af natuurlijk voor jullie, lees niks meer over je zolen dus dat gaat gelukkig ook goed.Ben nu alweer benieuwd naar de bergen….

  Like

 2. Elisabeth zegt:

  Ja Orhez dat is een leuk plaatsje, wij waren er toen er een muziekweekend was en geen plek meer in de herberg, maar gelukkig wel bij de Clarissen, prima plek, eigen kamertje zelfs met lakens en handdoeken, heerlijk wat een luxe! En ook wij hebben onderweg daar naartoe zo’n formulier beschreven! Als jullie doorgaan naar Sauveterre zie je opeens de Pyreneeën goed, een moment om stil te staan en vol te schieten. Nog even dan zijn jullie er! Wij hebben de Pyreneeën in 2 etappes gedaan en de rugzak mocht met de taxi! Dat was extra genieten met ook nog eens prachtig weer. In SJPdP is het opeens druk maar wij vonden dat eigenlijk ook wel gezellig en je kon precies zien wie pelgrim was! Let maar op de “caminosokjes” Wij sliepen mij Mdm Preuihl, naast het pelgrimsbureau maar je kunt ook aan de overkant bij de oude””Chemin” en we namen er heerlijk een dag rust. de boel verkennen enzo. Daarna wordt het Buen Camino! Goed vervolg alvast.

  Like

 3. Joel zegt:

  Ja!! Neem de tijd in StJdP.! Wat een genot om via jullie de Camino te herbeleven.

  Buen Camino!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s