Dag 43. Prémery – Urzy.

IMG-20160510-WA0015

Wij besluiten om niet in één keer naar Nevers te gaan, maar een kortere afstand te nemen naar Urzy. Zo’n 23 km.

Omdat al het eten voor onderweg op is, halen wij eerst het hoognodige bij de supermarkt en nemen afscheid van de andere pelgrims.

Bij de supermarkt komen we de fransman Goudier tegen die net zijn eten heeft gehaald. We worden hartelijk begroet en hij vraagt of hij vandaag met ons mee mag lopen. Dat is prima. Hij wacht totdat wij onze boodschappen hebben gehaald.

Als alle boodschappen ontdaan zijn van overtollig gewicht gaan we samen op pad. Omdat elke pelgrim zijn eigen rustmoment plant, komen we ook vandaag steeds de andere tegen, Kees, Geri, Franz en Sonja.

IMG-20160509-WA0082

IMG-20160510-WA0017

Het is heel erg warm vandaag en Goudier geeft aan weer last van zijn been te krijgen. Ons tempo ligt iets hoger dan dat van Goudier en hij heeft ook nog eens 20 kg mee te torsen. Daarnaast stoppen wij geregeld en hij normaal gesproken niet. Een ander belangrijk detail is dat de etappe van gisteren en vandaag bijna geheel over asfalt moet worden afgelegd. Niet bevorderlijk voor lijf en ledematen.

IMG-20160510-WA0019

Als wij uit het bos wandelen, ja ja… via asfaltwegen, worden we hartelijk begroet door een klein jong hondje. Hij loopt met ons mee en lijkt ons te willen beschermen. Maar als we het dorp uitwandelen maakt hij geen aanstalte om terug te gaan naar zijn baas. Op nog geen 50 meter van een drukke kruising besluiten wij met z’n drieën om de yorkshire terriër terug het dorp in te wandelen.

IMG-20160510-WA0018

Wat een geluk dat Goudier frans spreekt. Hij ziet iemand en in zijn eigen taal legt hij uit wat het probleem is. De madam komt er bij en ontfermt zich over het hondje. Zij houden hem in hun huis en gaan de eigenaar zoeken. Ondertussen krijgen wij van haar man lekker koud water. We vervolgen onze tocht en nemen op het einde van de dag afscheid van Goudier. Hij gaat verder naar Nevers om daar zijn tent op te zetten. Wij denken ondertussen dat wij vlakbij gearriveerd zijn op onze overnachtingsplaats.

IMG-20160510-WA0000

Helaas. Als wij op de digitale kaart kijken, blijkt dat wij nog eens 3,5 km verder moeten lopen. Schoenen maar weer aan. Zo komen we al met al op 26 km uit. Dat scheelt in ieder geval weer voor morgen. Als ik iemand mag citeren: Elk nadeel heeft zijn voordeel.

IMG-20160510-WA0012

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 43. Prémery – Urzy.

  1. Elisabeth zegt:

    Jemig jullie zijn bikkels! Wij hebben vanaf Premery een stuk met de bus gedaan, na 6 dagen lopen waren we moe en ik had last van een ingegroeide teennagel. In Nevers hebben we een rustdag gehouden in de pelgrimsopvang van Bernadette. Aan te bevelen! Circus erom heen heeft ook zo zijn charme moet je maar denken En Nevers is de moeite waard nu een bon soir!
    Bonne nuit aussie!

    Like

  2. Mooie dagen weer….genieten 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s