Dag 26. Cumieres – Montmort-Lucy.

20160419_091345.jpg

Ja, wat doe je als je nog van alles over hebt van de boodschappen na het eten. Meezeulen dus in je rugzak. Gisteren erg enthousiast inkopen gedaan, maar er gewoon niet bij stil gestaan dat hetgeen er over is, ook weer in je rugzamik mee genomen moet worden. En daar komt nog bij dat het warm weer is.

Dus ik vertrek met een bommetje volle rugzak aangevuld met een jas en een jack. Ja, het is niet anders, dan had ik maar niet zoveel moeten kopen in de winkel.

Wij vertrekken weer vroeg en lopen vandaag nogmaals met elkaar. Het is weer een lange dag wat de afstand betreft. 30 km. We hebben een plaatselijk contactpersoon gebeld om een overnachting te reserveren, maar waar we slapen vanavond is een verrassing.

We steken al snel de rivier de Marne over en wandelen langs Mardeuil. We lopen tussen wijngaarden en huizen door. Het lijkt wel of iedereen hier champagne verbouwt. We vervolgen onze weg naar Moussy waar we verkeerd lopen. Vanaf de met wijnstokken begroeide hellingen stappen we te snel het dorp binnen. Om de route weer op te pakken moeten we de hellingen weer op. Langs het Kasteel van La Marquetterie, wat tegenwoordig in eigendom is van de familie Taittinger. Zij produceren een bewonderenswaardig sapje met bubbels. De wijnstokken liepen overigens al weer uit.

IMG-20160419-WA0055

Vanaf Moussy gaat het flink bergopwaarts en langs de kerk van Chavot.

IMG-20160419-WA0054

Het blijft maar bergopwaarts gaan en we zien Epernay in de verte liggen. Uiteindelijk komen we op een vlakte uit die totaal verschilt van de Champagne streek. Totaal andere kleuren, geuren en geluiden. Wij stonden even stil naast het koolzaadveld en hoorde de bijen en andere insecten zoemen. Een geluid wat ik nog niet eerder gehoord had. Bijzonder.

 

20160419_151555

Via het Forêt de la Charmoye lopen we naar Montfort-Lucy.

Voor het gemeentehuis bellen we onze contactpersoon dat we zijn gearriveerd. De vrouw des huizes waar wij vanavond verblijven haalt ons op en daar zitten wij nu. Het is een aardige familie en de vrouw des huizes kan koken ook. Heerlijk.

20160419_173153

We vragen of er in het dorpje ook een kapper is. Die is er niet, maar deze mensen hebben wel een tondeuse die Dré kan gebruiken voor zijn haar. De baard blijft nog…

Er zijn hier ook 2 Nederlandse pelgrims die eind maart zijn vertrokken. Het wordt steeds drukker ..Vanavond ook een pelgrim gesproken die relatie, huis en haard heeft opgezegd, echt alles en nu de camino is gaan lopen. Daar moet je mi echt we lef voor hebben denk ik….

20160419_173641

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 26. Cumieres – Montmort-Lucy.

 1. Elisabeth zegt:

  Zo gaat die goed zo gaat ie beter alweer een kilometer..kilometervreters!! Wij hadden het in 2en gehakt en bleven dus eerst in Moussy! In Montmort ook opgehaald net als jullie dus vermoedelijk slapen jullie ook 2km verder landinwaarts op de grote boerderij met uitzicht op de vijver? Hoe dan ook Bon Chemin maar weer!

  Like

 2. Ivonne zegt:

  Gezellig om zo elke morgen bij mijn kopje thee jullie verhalen te lezen. En er zijn weer mooie momenten aan jullie leven toegevoegd. 😊

  Like

 3. Hoi monique en andre
  wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Ik volg jullie en leef met jullie mee!!!!
  groetjes connie

  Like

 4. Joël Hielckert zegt:

  Ha Monique en André,

  Wat fijn om jullie avontuur mee te kunnen beleven. Drie jaar geleden liep ik precies in hetzelfde gebied als jullie, dus door jullie verhalen en foto’s maak ik mijn voettocht weer een beetje mee. Heb het goed onderweg en geniet van wat er op je pad komt! Buen Camino!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s