Dag 25. Reims – Cumieres.

20160418_111556

Wij hebben gisteren een heerlijke rustdag gehad en vertrekken nu uit het klooster van de Clarissen zusters. Ik vind het daar allemaal erg streng, we mogen geen radio en geen telefoon op de kamer. Ik maak de mis mee vanmorgen, maar het raakt mij niet. En ik voel jammer genoeg niet de devotie. Komt misschien wel door de ambiance, het is namelijk net een gymzaal, zonder daarmee respectloos te zijn naar de zusters toe, want dat is absoluut niet de bedoeling.

IMG-20160419-WA0059

We gaan vandaag 30 km wandelen. Het weer is prachtig, de zon schijnt volop en ik heb er weer zin in. Gisteren een slaapplaats geregeld, want het gaat drukker worden op de camino. Patricia heeft hier ook geboekt, dus we lopen vandaag weer samen. We komen langzaam opgang. De bedoeling was vandaag 17 km, maar in verband met beperkte slaapplaatsen op de route wordt het 30 km.

IMG-20160419-WA0058

Merk dat het steeds zo lekker is om buiten te zijn, zeker als je normaal gesproken de hele dag binnen bent. Mijn voeten doen het goed, één van André iets minder helaas. Hij heeft pijn onder zijn rechter voet en neemt een diclofenac in.

IMG-20160419-WA0051

Mijn lichaam is moe, maar ik voel me heerlijk. De zon breekt door. De dikke wollen jacks gaan uit en ook mijn jas mag eraan geloven. Ik loop dus lekker in mijn t shirt en dat is vandaag voor het eerst.

IMG-20160419-WA0035

We lopen door kleine dorpjes.
We zien een lekker cafeetje en daar drinken we een heerlijke cappuccino. Ook reserveren we nog een slaapplek voor morgen.

IMG-20160419-WA0047

We komen eindelijk vermoeid aan bij onze B&B. De eigenaar vertelt ons dat er geen restaurant in het dorp open is. Hij stelt voor om ons naar een supermarkt te brengen met zijn auto 2 km verderop. En dat gaan we doen. André blijft “thuis” en de meiden gaan. Maar ja je moet 2 meiden die de camino wandelen niet in een supermarkt plaatsen hoor. Het is een snoepwinkel en we nemen van alles mee van appelmoesjes tot deodorant, chocolade, brood, toetjes en ander lekkernij voor het eten. We zijn 3 kwartier in de supermarkt en de eigenaar heeft rustig in zijn auto gewacht. ( gelukkig stond hij er nog)
We komen weer bij de B&B en gaan eten met hetgeen wij hebben gekocht. Mmmmmmmm.

IMG-20160419-WA0042

Vandaag denk ik even terug aan broeder Fons uit Vessem die op de 1e dag van mijn vertrek tegen mij zei : ” hou van je zelf, hou van je lichaam en laat je lichaam van jouw houden, dan komt het goed.

Nu mi ben ik lekker op weg.

IMG-20160419-WA0005

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 25. Reims – Cumieres.

 1. Elisabeth zegt:

  Stoer zeg 30 km! jullie waren dan vermoedelijk niet in Cormontreuil bij de Clarissen want daar was een mooie kerk/kapel en idd een sobere kamer wel en geen wifi en dat was wel even rustig zo met de Pasen. Bon Chemin!!

  Like

 2. Inkie en Ben zegt:

  Leuk dat jullie nu met z’n 3tjes lopen.Hoop dat het met Dre zijn voet beter zal gaan want dit is niet prettig.Wandel ze heerlijk verder en met zon.Top hoor dikke kussen

  Like

 3. Mooie foto`s weer, ik geniet nog steeds van al jullie ontdekkingen/natuur enz. ❤

  Like

 4. Elly Krijt zegt:

  Wat een prachtige bos foto! 30 km lopen, top! Wens julli weer een paar hele mooie wandeldagen.
  Lieve groetjes.

  Like

 5. Ada hooijschuur zegt:

  Wij zien jullie genieten, vooral als het lekkers op tafel staat.
  En dan heerlijk de wandeling in de zon, mooie natuur en lieve mensen die jullie op je pad tegen komen, geweldig. Bon voyage

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s