Dag 3 Postel – Hulsen 21 km

20160330_114303

Wij vertrekken maar zijn vergeten een lunch klaar te maken. Niet slim. We komen onderweg wel iets tegen zeggen we tegen elkaar. Via een recreatiegebied komen wij bij het kanaal Dessel-Turnhout en volgen dat een flink aantal km. Er lijkt geen einde aan te komen. En ja hoor weer een kanaal… Je moet dit toch echt willen. Volgens vele is De Camino een tocht van vele bijzondere ontmoetingen. En ja hoor. Twee personen op de fiets spreken ons aan. Één meneer heeft De Camino op de fiets en nog vele andere tochten gedaan. Hij verteld over zijn ervaringen en biedt ons een overnachtingplek bij hem thuis aan. We hebben al iets geregeld en bedanken hem voor zijn spontane gastvrijheid. De andere heer vraagt waar de wandeling naar toe gaat. Hij blijkt een nicht te hebben die zich aan het voorbereiden is om de Camping te lopen. Zo hebben veel mensen wel een familielid of kennis die iets met de Camino hebben. Omdat wij geen brood mee hebben sabbelen we af en toe op een inmiddels gerantsoeneerde chocoladereep. Ook de zelfgemaakte mueslirepen komen goed van pas. Eindelijk kunnen wij het kanaal richting Kwaad-Mechelen verlaten en wandelen na verloop van tijd met inmiddels pijnlijke voeten en heupen Hulsen binnen. Gezien de problemen met het mobiele internetbereik moeten we bellen met onze gastheer/vrouw omdat we geen stadsplattegrond zien en of hebben. Gelukkig is er iemand thuis en krijgen wij te horen dat we dichtbij zijn. Het voelt anders. Even later worden we hartelijk ontvangen door de gastvrouw en smullen van de verse wafels en thee.   Mo gaat in bad en ik stort in op het bed. Zzzzz… Het opstaan valt nog niet mee. Pfff ben 52 maar voel mij 80… Alle spieren zijn stijf en stram. Onze gastheer blijkt heerlijk te kunnen koken. We praten over verschillende onderwerpen. Ook geeft hij nog wat adviezen. ‘Koop direct wat je nodig hebt aan eten als je niet weet of dat later mogelijk is’. Dat was nou net onze ervaring van vandaag.

20160329_115337

Ook vertelt hij dat zijn vrouw al weer drie jaar ernstig ziek is. Wij hebben bewondering voor haar optimisme en voor beide dat ze toch Pelgrims blijven ontvangen. Ondanks de gezondheid en de impact op beider leven. We zijn alle drie geëmotioneerd.. We nemen hartelijk afscheid van elkaar. Als we de straat uit lopen stromen de tranen over onze wangen. Wat een gastvrijheid, liefde en een voorbeeld. We zijn zeer dankbaar voor deze ervaring. Het sterkt onze intentie om de Camino te volbrengen.

20160330_103519

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Dag 3 Postel – Hulsen 21 km

 1. Piet Flens zegt:

  Ik heb diepe bewondering voor jullie wilskracht om, ondanks het slechte weer, toch door te zetten. Gelukkig ontmoeten jullie heel vriendelijke mensen onderweg, dat compenseert in ieder geval enigzins. Ik wens jullie veel sterkte voor de komende tijd.
  Hartelijke groeten van Mary,
  Piet Flens.

  Like

 2. Dick zegt:

  Hoi Dre en Monique, leuk om jullie op deze manier te (kunnen) volgen. Grappig dat het begin van de reis jullie al e.e.a. brengt waarvoor jullie de reis ondernemen … Zeg, die baard, in Santiago ben je een kloontje van Sinterklaas? Whoehahaha, succes!

  Like

  • ria gielen zegt:

   Halo Andre en Monique leuk jullie op deze manier te volgen.ik geloof best dat het zwaar is,maar een hele ervaring, en de verhalen van de mensen die je tegen komt onderweg,is wat je dan nodig heb .Wij kijken uit naar het volgende verhaal .groetjes van ons en toi ,toi ,toi.

   Like

 3. Marion zegt:

  Het werkt zo blijven we jullie volgen…..veel S6 en niet jullie eten vergeten ❤❤❤❤ en Dick of de Kerstman hihihi als hij maar niet struikeld 😊

  Like

 4. Marion Vrijhoeven zegt:

  Dit is idd een leuke manier om jullie te volgen……..Veel S6…en Dick….als hij maar niet struikeld

  Like

 5. Marion Vrijhoeven zegt:

  Dit is idd een fijne manier om jullie te volgen….veel S6 en Dick als hij maar niet struikelt xxxxx

  Like

 6. Marcel Neeven zegt:

  Wat een prachtige tocht is het nu al. En dan te bedenken dat jullie net op weg zijn.
  Veel mooie momenten gewenst en prachtige inspirerende tocht. Mijn tip tegen spierpijn na een dag lopen is 2 paracetemol vooe het slapen gaan. Helpt echt.
  Groet Marcel

  Like

 7. Ria Heemstede zegt:

  Halo Andre en Monique leuk om jullie op deze manier te volgen,ik geloof best dat het zwaar is maar wel een hele uitdaging .en al die verhalen ,van de mensen,onderweg.dat maakt het zeker de moeite waard.wij kijken uit naar het volgende verhaal,groetjes van ons en toi toi toi

  Like

 8. ida en henk zegt:

  Goed gedaan hoor en we blijven volgen en tips geven. Oh ja eten kopen als je nog niet weet wat je tegen kunt komen. Bladzijde 118 van ons boekje niet gelezen? Hihi!!!!! Heel veel suc6 de komende dagen en wij duimen voor mooi weer bij jullie. Groetjes uit een fris m aar binnen een paar dagen zonnig Heemstede.

  Like

 9. Elly Krijt zegt:

  Lieve mensen, wat een gewandel. Andre, een reactie op je baard, oke, maar hoe zal je er uit zien met een kop met haar tot op je schouders als je terug komt?? Ik ben benieuwd! Harte groeten, Elly

  Like

 10. Ruth prins zegt:

  Wat een lieve mensen heb je toch. Je moet er wel één zijn om ze te herkennen. ❤️❤️❤️❤️

  Like

 11. Ruth Prins zegt:

  Wat een lieve mensen heb je toch, Je moet er wel één zijn om ze te herkennen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s