Ergens onderweg.

IMG-20170602-WA0006
Gisteren fijn gesproken met  Dre over het leven , gevoel, meditatie en de Camino. Het viel mij op dat ik toch verwachtingen had gecreëerd terwijl ik dacht dat ik alles had losgelaten. Niet dus !! We hebben gepraat over wat de Camino voor ons betekent, maar vooral wat we denken te kunnen vinden voor verdieping. En wat is dat dan voor mij en wat betekent dat voor Dre. Zo ook over het feit dat ik verwachtingen had van de omgeving en dat ik aan wat ik van natuur gezien heb het wat tegen vond vallen de afgelopen 2 dagen. Dre herkent dit. Bemerk bij mezelf dat de behoefte hiernaar groot is en ook naar de stilte. Misschien werd het vandaag tijd om het los te laten dan word je ook niet teleurgesteld. Ik weet het, maar toch voelde het anders gisteren. Ik had besloten (???) om vandaag lekker met mezelf bezig te zijn en met Dre. Dat betekende voor mij even morgen geen andere mensen om me heen…

Dus gingen we vanmorgen vroegop  want het zou erg warm worden.

20170602_073010

Na 1 uur of 2 wandelen bemerkten we allebei dat we volop in de natuur en in de stilte wandelden. Dat is fijn, want dat is wat wij graag wilden. Even later kwamen we een aantal pelgrims tegen en we deelden dit gevoel.

s’ middags worden we aangesproken door K. een Duitse jongen. Hij vertelde dat hij vol bewondering vanmorgen vroeg en gisteravond Andre  heeft bewonderd met zijn oefeningen en meditatie. Hij wilde hier iets meer over weten en we raken in gesprek. Want dit is wat hij zoekt. De stilte in jezelf en wie wil dit nu niet. Hij vraagt waar we gaan slapen en wij zeggen geen idee, maar we komen elkaar vast nog wel tegen.

20170601_115312

De les die ik er uit haal voor mijzelf is dat je beter geen verwachtingen kunt hebben, maar de dag nemen zoals die komt. Niet in het verleden of in de toekomst leven, maar volop genieten van het moment en van het nu.

En zo zie je, 1 dag later word ik omringd door de natuur en de stilte om mij heen. Ik verwonder mij hierover en ook dat ik vandaag pelgrims tegen kom die mij raken met hun levensverhaal.

20170601_083205

We hebben ook nog vreselijk gelachen. Ik heb net een hamburger zonder ham besteld, omdat ik vegetarisch eet. Tenminste dit vertelde ik aan de ober die mij niet goed begreep en toen ik de hamburger zag liggen begreep ik waarom. Hilarisch.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ergens onderweg.

 1. marjan hulskamp zegt:

  mooi “eenvoudig”verhaal

  Like

 2. Elisabeth zegt:

  Mooi Monique ja elke dag heeft genoeg aan zichzelf!

  Like

 3. Cees Abbring zegt:

  Heel veel plezier op deze wandeltocht ,ik wist niet dat jullie weer zo ver zouden gaan,ik wens jullie beide fijne dagen met veel mooie en dierbare momenten en ervaringen!
  Heel veel groeten, geniet ervan, ook nog bedankt voor alle mooie foto’s en het verslag van de reis.
  Cees Abbring

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s