Dag 109. El Beso – Ferreiros.

IMG-20160714-WA0096

We verlaten de ecologische albergue van Marijn en zijn gezin in het donker en moeten direct klimmen. Weer een ochtendworkout waar we inmiddels wel gewend aan zijn.

IMG-20160714-WA0095

Het is koud en er waait een flinke bries door het dal. Echt Hollandse truien- en jassenweer. Hier in Galicia is het weer anders dan verder het land in. Je merkt de invloed van de Atlantische oceaan en dat zie je ook aan de begroeing. Er staan tamme kastanjes van rond de 800 jaar oud langs de weg.

IMG-20160714-WA0098

IMG-20160714-WA0109

De omgeving is werkelijk prachtig. Heuvels, bergen, het dal in de mist en vogels die hun territorium claimen. Het lijkt wel een sprookje ondanks het geknars van de stenen en het zand onder onze voeten.

IMG-20160714-WA0112

IMG-20160714-WA0119

De temperatuur blijft laag en daarom kunnen wij flink door stappen. Onze voeten worden minder snel warm omdat de bodem koeler is dan in de volle zon. Een prettige bijkomstigheid.

IMG-20160714-WA0117

Het stappen gaat nog steeds prima voor mij. Geen blaren of blessures. Oké, soms voelen mijn spieren en pezen rond mijn knieën wat stijf, maar dat is het dan ook. Rekken en strekken helpt mij goed om de spieren op de juiste lengte te houden, maar moet het alleen wat vaker doen.

IMG-20160714-WA0103

IMG-20160714-WA0090

Op zo’n 120 km van Santiago is de enige echte zorg mijn rechterschoen. De vraag is of deze het nog uithoudt tot aan Santiago en of Finesterre. De bovenkant van de schoen is al gedeeltelijk los van de zool en ik zie de binnenvoering zitten. Een reparatie lukt niet meer, maar gelukkig lopen ze nog als pantoffels en steken mijn tenen er niet uit. Ik vertrouw er op dat het lukt om er mee naar huis te komen.

IMG-20160714-WA0124

IMG-20160714-WA0118

Voor we het weten lopen wij Sarria binnen. Het is echter geen stad voor ons om te blijven. Veel hoogbouw en het straalt geen sfeer uit. Het wordt een rustplek en we zetten er wat op het blog. Verderop komen wij J. uit Nederland met z’n omgebouwde kinderwagen tegen. Bijzonder hoe hij elke keer weer over de keien en andere obstakels weet te komen met z’n driewieler. Ook O uit Italië die hem soms helpt ontmoeten wij daar. We nemen van het weerzien een foto.

IMG-20160714-WA0091

IMG-20160714-WA0079

In Ferreiros, een gehucht, is de eerste albergue vol (spannend na 32 km stappen) en worden wij doorverwezen naar de municipal 50 meter verderop. Daar wacht ons een aangename verrassing, want als wij de Municipal binnen stappen zijn er maar twee peregrinos aanwezig. Dat wordt een rustige avond en prettig slapen.

IMG-20160714-WA0125

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 109. El Beso – Ferreiros.

 1. janneke zegt:

  Ah nee he, nog maar 120 km? Is dat niet schrikken voor jullie, zo in het zicht van de haven zijn? Voor mij, als lezer, wel. Nog even genieten… Liefs, Janneke

  Like

 2. Alle ontdekkingen van jullie weer gelezen, heerlijk allemaal! Petje af…..Je schoen thuis vergulden als herinnering 😉

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Wat een ieniemienie klein stukje hebben jullie nog voor de boeg. Over al die kilometers is dit nog een Madurodam wandeling. Geniet het laatste stuk want oh, wat zal de maatschappij jullie straks weer tegenvallen en wat zullen wij jullie verhalen en foto’s gaan missen! Kunnen jullie er niet wat langer over doen voor ons allen, ook wij moeten gaan afkicken! Veel liefs!💓

  Like

 4. Ada hooijschuur zegt:

  Wat is het verschil tussen de schoenen van André en die van jou Monique???heeft André al deze kilometers die jullie samen hebben gelopen zwevend gedaan??? Ik hoop dat die van jou straks als een trofee in de wilgenboom kunnen worden gehangen.

  Like

 5. Jan Stevens zegt:

  Een rol duck-tape doet wonderen
  Gewoon erom wikkelen en lopen maar
  Succes
  Jan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s