Dag 23. Bazancourt – Reims.

IMG-20160418-WA0063

Vanmorgen vertrekken we en omdat we langs een patisserie komen nemen we een lekker citroentaartje mee om ons zelf eens lekker te verwennen onderweg.

IMG-20160418-WA0050

Wat kan een mens hier toch van genieten. Daarna weer verder op de route richting Reims. De omgeving lijkt heel veel op die van de eerdere 2 dagen. Na heel veel uitgestrekte velden met gele bloemen zie ik al snel het stadje Pomade.

IMG-20160418-WA0066

Van het fort van Fresnes lopen we naar Bėtheny over een vroegere Romeinse heirweg. Je kunt nu op 5 km van Reims de torens al zien van de kathedraal van Reims. Gaaf hoor.

IMG-20160418-WA0065

Na enige tijd naderen we Reims. Ik zie de ” Place Aristide Briand” (monument voor de Verpleegsters). Daarna de Place Royale (standbeeld van Lodewijk XV). Ja en wat er nu gebeurd is niet goed onder woorden te brengen. Ik word ineens zo emotioneel en voel me heel erg opgewonden.

IMG-20160418-WA0070

We zijn namelijk nu al in REIMS, helemaal vanuit Nederland en België en dan nu in Frankrijk. Dat is echt niet te beschrijven. Het voelt voor mij al als een mijlpaal, terwijl we nog ruim 2000 km moeten wandelen.

Ik ben in een enorme euforische stemming en uitgelaten. En ik niet alleen hoor, ook André en Patricia delen dit gevoel. We gaan meteen foto’s van elkaar maken haha.

We lopen verder richting de kathedraal en die is enorm. Het lijkt wel of ik in Santiago aan kom, zo voelt het. Ik sta ervoor en voel me blij en emotioneel tegelijk. Het is zo’ n mooi gevoel, ik kan dit niet uitleggen. Lijkt wel alsof ik nu pas besef wat ik aan het doen ben en dat deze wandeling een totaal andere betekenis krijgt en dat ik me steeds meer een pelgrim ga en mag voelen.

IMG-20160418-WA0067

En ook weer kan ik dit gevoel niet duidelijk uitleggen. We gaan de kathedraal binnen en daar is een soort “ontvangst comité ” voor pelgrims. Midden in de kerk zitten 2 dames op leeftijd speciaal voor ons pelgrims om je in te schrijven dat je Reims hebt gehaald en om onderdak te regelen. Wij hadden dit gisteren al gedaan, maar Patricia niet, dus dat moet nog worden geregeld en nu blijkt dat zij bij ons kan slapen in het klooster. Gezellig !

IMG-20160418-WA0071

Omdat we zo opgelaten en blij zijn gaan we samen een lekker glas bier nemen in een café vlak bij de kathedraal en André gaat voor een glas champagne. Hij heeft het hier steeds al over, maar eerst in Reims aankomen.

IMG-20160418-WA0064
We gaan naar onze eindbestemming van de dag… Het klooster van de St. Claire en hier verblijven wij 2 dagen, want we hebben een rustdag genomen om Reims te gaan verkennen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dag 23. Bazancourt – Reims.

 1. WEndela Berg zegt:

  Wat een mooie emoties allemaal!! En Leuk een rustdag in Reims.En de champagne,,,,,,,,,,helemaal verdiend!! xw

  Like

 2. Elisabeth zegt:

  Wow geweldig, ik herken het weer helemaal, mij overkwam hetzelfde! Gefeliciteerd! Wij hebben vorig jaar de Paasdagen in Cormontreuil bij de Clarissen doorgebracht, een fantastische ervaring. Hebben jullie de lachende engel gezien? Goed vervolg en een fijne rustdag eerst!

  Like

 3. Elly Krijt zegt:

  Geniet van jullie dagen in Reims, proost!

  Like

 4. Marion zegt:

  Hoi Lieverds…..ik kan jullie Emoties helemaal voorstellen….als ik dit allemaal lees…pik ik een traantje weg. In gedachten reis ik met jullie mee…Geniet van jullie Rustdag. Dikke kus van ons

  Like

 5. Of zegt:

  Zo bijzonder jullie langs deze weg te kunnen volgen
  op jullie bijzondere reis, waar jullie zoveel lieve en
  gastvrije mensen ontmoeten. Wat is de wereld dan
  toch mooi als men in oprechte liefde klaar voor de
  ander staat zonder er iets voor terug te vragen .
  Liefs van Gré Kieft

  Like

 6. Ivonne zegt:

  Mooi hoor. Genieten 😉 liefs van mij

  Like

 7. Karin zegt:

  Proost!

  Like

 8. marjan hulskamp zegt:

  Wat prachtig en ontroerend om te lezen.

  Like

 9. Anouk zegt:

  Ik lees jullie blog met heel veel plezier en heb veel bewondering voor jullie. Geniet van deze prachtige reis. Groetjes Anouk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s